Jeg skal nok opdaterer undervejs og måske også sætte dem pænere op ;)
MORGENMAD
Hytteostpandekager og hytteostmuffins
Kefir-yoghurt og tykmælk
Æg i skål med fløde og tomat
Ægge-oste-mandelmuffins
Grønne hytteostmuffin
Æbleomelet
FROKOST /AFTENSMAD
Pizzabund af mandler, flødeost og ægSelleri på mange måder
SNACKS
Mandelbrød
Hjemmelavet bounty
hørfrø/mandelkiks
DESSERT
Ricotta kage/souffle (ikke meget LCHF men lidt ;)
Brownies
Pannacotta
Saftig gulerodskage uden mel
Chokoladedessert
Jordbærfromage
Koldskål uden æg /jordbærkoldskål uden mælk
Chokoladekage for voksne
ANDET
Ghee/klaret smør
Hjemmelavet nupolign drik
Hjemmelavet flødeost
Rødbedekvass og mælkesyrede/t ;) grøntsager
Nødder i bad- sådan får du sundere nødder
Mandelmælk
Kokosmel og mælk
God buillion af enten okse/kalv/lam eller kylling
Semi dry tomater
Tomatsovs for voksne
chilisovs
urtesalt
æbleketchup
8 kommentarer:
God ide
Inger
Sikke en fin service - tusind tak. Jeg skal nok linke til den :-)
kh Rebecca
Hej Henriette
Jeg er lige faldet over din blog, og jeg er hooked!! :)
Jeg har for kort tid siden prøvet kræfter med en meget low-carb diæt, men jeg ser nu, at jeg formentlig ikke har fået nok fedt. I hvert fald var jeg kun mæt i ganske kort tid af gangen på trods af et højt proteinindtag. Når jeg nu skal i gang igen, kan jeg læse mig til, at jeg skal spise meget fedt.
Hvad er meget?
Jeg har aldrig vejet min mad eller talt kalorier, og jeg har ikke lyst til at begynde på det. Jeg ønsker ikke, at mad skal fylde så meget i mit hoved. Det skal være naturligt.
Jeg har altid været normalvægtig. Jeg er kvinde, 27 år gammel, 165 høj, 55 kg. Jeg løber 1-2 gange om ugen og er for nyligt startet til crossfit, som jeg går til 1-2 gange om ugen.
/Mette
Hej Mette
Tak for din søde kommentar
Hvor meget fedt er nok???
Først og fremmest hvis du spiser mælk og ost- så fuldfede produkter
Kød (med det fedt der er;) - man behøver ikke gå efter meget magre udskæringer
(hvis man som jeg ikke er så vild med fedtkanter så spiser man bare sovs eller dressing til.)
Så aldrig protein eller i det hele taget mad -uden fedt.
Avocado,æg og nødder indeholder en del fedt så der behøver man ikke at tænke på extra fed
t- det er mest når man spiser frugt og grønt samt magert kød og fisk .
Jeg kan godt forstå du ikke gider at tælle din mad- det gør jeg også kun i korte perioder for lige at tjekke hvordan det går.
Med et højt aktivitet niv og en slank krop skal du nok ikke gå alt for lavt ned i kulhydrater- jeg vil i hvertfald sørge for lidt rodfrugter og frugt for at holde kroppen igang :) men husk nødderne og smørret til .
Perfekt med opskrifter og inspiration. Tak!
Super go blog du har. Jeg har selv så småt gjort klar til at hoppe på LCHF dieten. Synes det lyder lovende.
Jeg har dog et spørgsmål:
Ifølge "reglerne" for dieten som er følgende:
LCHF definitionen:
Strikt LCHF: Max 10 gram kulhydrat pr. dag (ca. 2 energi%).
Normal LCHF: Max 25 gram kulhydrat pr. dag (ca. 5 energi%).
Øvre grænse for LCHF: Max 50 gram kulhydrat pr. dag (ca. 10 energi%).
Kulhydratreduceret kost (”liberal LCHF”): Max 100 gram kulhydrat pr. dag (ca. 20 energi%).
I LCHF-kosten indgår kød, fugl og fisk, naturlige fedtstoffer, helst mættet fedt f.eks. smør, fløde, kokosfedt. Grøntsager der udvikler sig overjordniveau.
Dette udelader alle former for korn og deres produkter, (herunder majs), kartofler og rodgrøntsager.
Hvis man vil holde sig til LCHF-kosten vil det være umuligt at komme op over kulhydratgrænserne ved blot at spise grøntsager, der har udviklet sig over jordoverfladen. Vil man f.eks. nå op på 20% kulhydrat i retten skal der tillægges omkring 3 kg grøntsager der udvikler sig over jordniveau. Af asparges, hvis det er din yndlingsspise, skal du indtage 60 portioner kogt asparges (500 portioner konserves asparges svarende til ca. 17,5 kg – til hvert måltid. Du kan også klare det med 55 kg kogt spinat – per måltid.
Lad os antage at vi ville holde os til 25 gr. kulhydrater dagligt og vi tager eksemplet med spinaten.
på kalorietabel.dk kan jeg se at spinat har 3,4 gr. kulhydrat pr. 100 gr.
Et mindre regnestyk :
25 gr. kulhydrat dagligt var det vi ville holde os til under dieten:
25/3,4 = 735 gr. spinat også har vi nået 25 gr. kulhydrater for dagen.
Jeg tænker nu på at sammensætte en ganske almindelig salat:
Lad os sige:
Tomat 5,7 gr. / 100 gr.
Agurk 2,1 gr. / 100 gr.
Brocolli 6,5 gr. / 100 gr.
Du kan se, der skal ikke meget til før at man pludselig har nået grænsen på de 25 gr. kulhydrater for HELE dagen. Hvordan skal man så tolke hele ideen med at man må spise næste uendeligt af grønt som vokser over jordniveau?
Det vil være dejligt hvis du kan kaste lys over emnet
på forhånd tak
Micky
Hej Micky
Tak for din lange og meget relevante kommentar.
"Strikt LCHF: Max 10 gram kulhydrat pr. dag (ca. 2 energi%).
Normal LCHF: Max 25 gram kulhydrat pr. dag (ca. 5 energi%).
Øvre grænse for LCHF: Max 50 gram kulhydrat pr. dag (ca. 10 energi%).
Kulhydratreduceret kost (”liberal LCHF”): Max 100 gram kulhydrat pr. dag (ca. 20 energi%). "
Nok kun for mænd- 100 gram kulhydrater ville udgøre ca 25 % af mine kalorier som kvinde.
Jeg er lidt træt af de der meget strikse svenske tal
HVEM har bestemt at LCHF skal ha lige de tal ???
Først og fremmeste så er vi ikke alle sammen ens.
Rigtig mange vil opleve voldsomme reaktioner hvis de roder rundt med om 10- 25 gram kulhydrat pr dag.
Det gør kosten unødig ensformig og socal restriktiv.
og jeg kunne godt tænke mig at svenskerne i højere grad brugte tiden/energien på høj kvalitet af deres mad frem for et uhæmmet forbrug af bacon og fløde.
Når det er sagt så kan det for nogle være en fordel at chok-starte ders system med f eks 20- 25 gram kulhydrat pr dag ( bemærk de fleste arbejder med netto tal=
kulhydrater i alt minus fibre .
så asparges kommer ned på en netto kulhydrat på.
4,9 i alt minus 1,8 gram fibre = 3,1 gram reelt kulhydrat pr 100 gram.
Jeg orker ikke at kigge alt for meget på mine totale mængder kulhydrater i længden, en gang i mellem kigger jeg og tjekker og jeg ligger næsten altid i gruppen med omkring 75-100 gram netto kulhydrater pr dag - i andre perioder ligger jeg lidt lavere men jeg går sjældent under 50 gram pt dag.
Jeg er meget mere beegjstret for Mark Sissions kulhydrat trappe;
300 gram eller mere pr dag ;
FARE !'
Nemt at få med en almindelig vestlig kost, med gryn, brød og sodavand.
Stor risko for fedtlagring, inflammationer, diabetes
samt forskellige velfærdsygdomme
150-300 gram pr dag
Vægtøgning
Fortsat høj insulin stimulation - forhindrer effektiv fedt forbrændning
og fører til masser af kroniske sygdomme / skavanker.
Dette er det nuv. som myndighederne anbefaler !!!
- og det fører gennemsnitlig til ca 1 kg fedt øgning pr år !
100-150 gram
"Primal blueprint" vedligeholdes område- palæoområde
Hvis man er normalvægtig og har et fint aktivitets nuv.
er det det som MS anbefaler.
50-100 gram
Primal vægttab
Når man minimerer insulin produktionen stiger ens fedtforbrændning
Når man spiser NOK protein, grøntsager og fede ting
som kød æg, fisk nødder mm
- kan man tabe op til 500-1000 gram fedt pr uge.
0-50 gram
- ketosis og accelereret fedt forbrændning.
Acceptabel for en enkelt dag eller 2
måske gavnlig for nogle diabetikere
- men ikke nødvendigvis anbefalet for andre
Når jeg ved at de fleste af mine kulhydrater kommer fra grøntsager, frugt, nødder og lidt mælk og bønner har jeg ikke et problem med det...
Hej Micky
Tak for din lange og meget relevante kommentar.
"Strikt LCHF: Max 10 gram kulhydrat pr. dag (ca. 2 energi%).
Normal LCHF: Max 25 gram kulhydrat pr. dag (ca. 5 energi%).
Øvre grænse for LCHF: Max 50 gram kulhydrat pr. dag (ca. 10 energi%).
Kulhydratreduceret kost (”liberal LCHF”): Max 100 gram kulhydrat pr. dag (ca. 20 energi%). "
Nok kun for mænd- 100 gram kulhydrater ville udgøre ca 25 % af mine kalorier som kvinde.
Jeg er lidt træt af de der meget strikse svenske tal
HVEM har bestemt at LCHF skal ha lige de tal ???
Først og fremmeste så er vi ikke alle sammen ens.
Rigtig mange vil opleve voldsomme reaktioner hvis de roder rundt med om 10- 25 gram kulhydrat pr dag.
Det gør kosten unødig ensformig og socal restriktiv.
og jeg kunne godt tænke mig at svenskerne i højere grad brugte tiden/energien på høj kvalitet af deres mad frem for et uhæmmet forbrug af bacon og fløde.
Når det er sagt så kan det for nogle være en fordel at chok-starte ders system med f eks 20- 25 gram kulhydrat pr dag ( bemærk de fleste arbejder med netto tal=
kulhydrater i alt minus fibre .
så asparges kommer ned på en netto kulhydrat på.
4,9 i alt minus 1,8 gram fibre = 3,1 gram reelt kulhydrat pr 100 gram.
Jeg orker ikke at kigge alt for meget på mine totale mængder kulhydrater i længden, en gang i mellem kigger jeg og tjekker og jeg ligger næsten altid i gruppen med omkring 75-100 gram netto kulhydrater pr dag - i andre perioder ligger jeg lidt lavere men jeg går sjældent under 50 gram pt dag.
Jeg er meget mere beegjstret for Mark Sissions kulhydrat trappe;
300 gram eller mere pr dag ;
FARE !'
Nemt at få med en almindelig vestlig kost, med gryn, brød og sodavand.
Stor risko for fedtlagring, inflammationer, diabetes
samt forskellige velfærdsygdomme
150-300 gram pr dag
Vægtøgning
Fortsat høj insulin stimulation - forhindrer effektiv fedt forbrændning
og fører til masser af kroniske sygdomme / skavanker.
Dette er det nuv. som myndighederne anbefaler !!!
- og det fører gennemsnitlig til ca 1 kg fedt øgning pr år !
100-150 gram
"Primal blueprint" vedligeholdes område- palæoområde
Hvis man er normalvægtig og har et fint aktivitets nuv.
er det det som MS anbefaler.
50-100 gram
Primal vægttab
Når man minimerer insulin produktionen stiger ens fedtforbrændning
Når man spiser NOK protein, grøntsager og fede ting
som kød æg, fisk nødder mm
- kan man tabe op til 500-1000 gram fedt pr uge.
0-50 gram
- ketosis og accelereret fedt forbrændning.
Acceptabel for en enkelt dag eller 2
måske gavnlig for nogle diabetikere
- men ikke nødvendigvis anbefalet for andre
Når jeg ved at de fleste af mine kulhydrater kommer fra grøntsager, frugt, nødder og lidt mælk og bønner har jeg ikke et problem med det...
Send en kommentar