9. juli 2011

Glutenfri pizzabund

Jeg elsker pizza og selv om jeg både har lavet LCHF versionerne med blomkål 
eller med æg og flødeost har de bare ikke været i top, de er ligesom for bløde men smager dejligt.
Inspireret af Rebeccas Baby bog lavede jeg så den bedste bund i går.



  • ca 1/2 pose urtekram butterbeans (udblødt 24 timer og kogt møre) vel 125-150 gram tørret
  • 2 æg
  • 2-3 spsk rismel
  • 1/2 dl olivenolie
  • salt, peber og tørret oregano
  • Kørt i food processor til glat
  • Smurt ud på bagepapir - max 1/2 cm tykkelse.
  • Forbagt til fast og svag lysebrun
  • Topping på; i går chili/tomatsovs (ret tør)- masser af ost og øko chorizopølse
  • Bag færdig

Sammenligning af denne bund med traditionel bund( uden fyld);
Bønnebund 
ca 1000 kcal, 43 gram protein, 80 gram kulhydrat (hvoraf 23 er fibre) så netcarbs 57


Traditionel bund 
af 300 gram hvedmel, 25 gram gær, vand og 2 spsk olivenolie
1400 kcal, 29 gram protein, 216 gram kulhydrat (hvoraf 11 gram fibre) = 205 netcarbs,
Så det er klart at der er ret stor forskel på bundene.
Pr pt (hver pizza delt i 4.
Bønnepizza 250 kcal -ca 11 gram protein, 20 gram kulhydrat og bare 14 netcarbs
Alm pizza 350 kcal - ca 7 gram protein, 54 gram kulhydrat og vilde 51 netcarbs
Men når man sammenholder med at man max kan spise 1/5- 1/6 af bønnepizzaen
 -mens man sagten kan spise 1/4  eller mere af den alm pizza, så bliver resultaterne endnu mere grelle. Den er ikke så vild spændende kold ( min datter er dog glad nok;)
men den kan nemt varmes på brødristeren.


Så mættende og langt bedre for dit blodsukker pizza.

Ingen kommentarer: