eller med æg og flødeost har de bare ikke været i top, de er ligesom for bløde men smager dejligt.
Inspireret af Rebeccas Baby bog lavede jeg så den bedste bund i går.
- ca 1/2 pose urtekram butterbeans (udblødt 24 timer og kogt møre) vel 125-150 gram tørret
- 2 æg
- 2-3 spsk rismel
- 1/2 dl olivenolie
- salt, peber og tørret oregano
- Kørt i food processor til glat
- Smurt ud på bagepapir - max 1/2 cm tykkelse.
- Forbagt til fast og svag lysebrun
- Topping på; i går chili/tomatsovs (ret tør)- masser af ost og øko chorizopølse
- Bag færdig
Sammenligning af denne bund med traditionel bund( uden fyld);
Bønnebund
ca 1000 kcal, 43 gram protein, 80 gram kulhydrat (hvoraf 23 er fibre) så netcarbs 57
Traditionel bund
af 300 gram hvedmel, 25 gram gær, vand og 2 spsk olivenolie
1400 kcal, 29 gram protein, 216 gram kulhydrat (hvoraf 11 gram fibre) = 205 netcarbs,
Så det er klart at der er ret stor forskel på bundene.
Pr pt (hver pizza delt i 4.
Bønnepizza 250 kcal -ca 11 gram protein, 20 gram kulhydrat og bare 14 netcarbs
Alm pizza 350 kcal - ca 7 gram protein, 54 gram kulhydrat og vilde 51 netcarbs
Men når man sammenholder med at man max kan spise 1/5- 1/6 af bønnepizzaen
-mens man sagten kan spise 1/4 eller mere af den alm pizza, så bliver resultaterne endnu mere grelle. Den er ikke så vild spændende kold ( min datter er dog glad nok;)
men den kan nemt varmes på brødristeren.
Så mættende og langt bedre for dit blodsukker pizza.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar