Men en virkelig dejlig tærte inspireret af divs rawcakes.
beklager det håbløse foto men min telefon er på alle måder ved at stå af :(
Bund:
100 gram valnødder
200 gram mandler
150 gram dadler uden sten
25 gram smør
- Nødder køres i foodprocesser til grove stykker
- dadler tilsættes og massen køres indtil den er ret fin
- Smør tilsættes og samler dejen.
- En form beklædt med bagepapir eller lign, presses dejen ud i et tyndt lag til en tærteskal. Sættes i kølekab mens du laver fyldet.
Jeg brugte opskriften fra chokoladedessert dog med flg mål:
300ml fløde
1 vaniliestang
1-1/2 spk sukrin
150 gram 70 % mørk chokolade
50 gram saltet smør.
Dette giver en ret fast ganache når den har sat sig i køleskab.
Vi fik den med blodappelsin salat :)
Hvis man laver den til børn eller sarte sjæle så kunne man overveje at tilsætte noget mere fløde i form af flødeskum -så bliver den mere mousseagtig eller lidt pisket æggehvider.
Man kunne også lave en fromage f eks med jordbær når det bliver sæson :)
eller en rawfood avocado/kakaomousse a la denne her;
2 modne avocadoer
1 dl mørk kakaopulver (uden sukker)
2 spsk sukrin.
lidt vanilie korn og et nip salt.
1 dl piskefløde
Blend først alt uden fløde - tilsæt tilsidst fløden.
Man kan sagten undgå fløden og bruge tyk mandel fløde/ eller endnu bedre kokosfløde.
Det er ikke sikkert at mine mål holder 100 %, da jeg har oplevet at kakaopulver smager meget forskelligt så prøv jer frem.
Bunden er ihvertfald rigtig dejlig
-jeg tror sagtens at man kan bruge andre nødder, jeg synes bare at den let bitre valnød passede godt til chokoladen
og man kan godt lave den med lidt kokosfedt + et nip salt hvis man er mælkefri.
4 kommentarer:
Øj, øj, øj... og flot er den også!
Alt for easy peasy at lave ;)
men heldigvis reimelig heftig i råvarer ...
Der bliver 8 stykker kage - host 6 ....
Eij, kys til dig, fordi du også foreslår en mælkefri version :-)
<3 Malene fra Paleolivet
:) chokolade ganachen kan godt laves mælkefri- med kokosfløde og kokosfedt - konsistens bliver lidt anderledes ;)
Send en kommentar