18. april 2012

Mit liv uden tv

I januar og marts ramte den dårligste feng shui ;) mit elektriske område LOL
- I forvejen var vaskemaskine, opvaskeren og ovnen stået mere eller mindre af.
Min computer er pensionsparat :(
Da man ændrede måden at sende tv på forsvandt tv2 - det vidste jeg godt og jeg var afklaret med at jeg egentlig var ret ligeglad med det. Men jeg havde ikke forholdt mig til at jeg skulle til at genindstille min tvbox -og det kan jeg jeg ikke manuelt og da remoten er gået i stykker betød det ingen tv...
Dilemmaet var; skulle jeg investere i en ny box?; virkede tåbeligt da tv snart skal pensioneres -eller skulle jeg købe et ny tv ?
Jeg gjorde ingen af delene- dels fordi jeg ikke kunne beslutte mig - dels fordi jeg ingen penge har og hellere vil bruge pengene (når de dukker op) med en date med en elektriker;) til resten af de syge ting :(
Hvordan går det så med at være tv løs ??
Det mest positive er at jeg går tidligt i seng :) og får sovet nok.
Læs mere hvorfor det er vigtigt.
Jeg er ikke nyhedsløs ;) -  jeg bruger både twitter og facebook mv en del
- men jeg vælger selv hvornår jeg ser tv og hvad jeg ser.
Det er blevet en mere aktivt tilvalg at se tv, da jeg skal op ovenpå og bruge dr.nu på computeren .Der er ganske få programmer jeg er nødt til at se MENS de bliver vist
- f. eks Downton Abbey - men ellers kan jeg vælge og vrage i DR´s programmer NÅR jeg har lyst og tid og det passer mig godt.
En anden fordel er at vi ikke mere ser tv når vi spiser, vi taler sammen og er bevidste om hvad og hvor meget vi spiser.
Før i tiden kunne jeg godt tænde for tv-avisen mens jeg lavede maden færdig (vi spiser sent) og så glemte jeg at slukke... på en eller anden måde tror jeg ikke mad og grimme nyheder i verden, hænger særlig godt sammen.
Ulempen er at fordi vi kun har en bærbar (som jeg skal slåes med teenageren om) så er det sjældent at jeg får lov til at sidde i sofaen og slappe af med skod tv.
Når man ellers skal sidde ved sit skrivebord ved den stadionære så mangler der lidt de bløde puder mv.

En anden god ting ved det manglende tv er at jeg har fået mine aftener tilbage.
JA jeg ser tv på computeren eller surfer rundt - men på en eller anden måde er jeg mere bevidst om HVORNÅR jeg gør det. Ofte når vi har spist og ryddet op ved 20.00 -så kalder soafen ikke helt så meget på mig.
Jeg er derimod begyndt at gå en tur med min meget aktive hund på det tidspunkt.
Egentlig var det mest fordi jeg i løbet af dagen, ikke rigtig syntes jeg havde tid og lyst til at gå med hende. Haven kaldte på mig og jeg begyndte at ha dårlig samvittighed over at nok var hun ude det meste af dagen, men hun fik ikke fik sin sædvanlige lange tur.
Det er vidunderligt at gå der mellem 20 og 21.
Fuglene synger sig selv til ro, der er en ro over landet og solnedgangene og himlen er fantastisk. Det har ALTID været godt for mig mentalt at gå, hvis jeg var stresset, ked af det eller bare sur - så virkede det altid godt at gå en lang tur. Men den her tur hen under aftenen er endnu bedre. Når jeg kommer hjem er det hyggeligt at sludre lidt med datteren-lave sig en sen kop urtete -og evt tage et varmt bad. Jeg sover såååååå godt og føler mig afklarer og parat til at sove.
Jeg er ikke i tvivl om at det skyldes at man ser naturen lukke ned for lyset og gøre sig klar til ro. Man bliver ikke stimuleret af blåt lys fra tv og computer- dumme og voldsomme tv indslag mv.
Det kan kun anbefales.
3 kommentarer:

Trine sagde ...

Jeg levede også et år uden tv før kærestens indtog i mit liv. Aldrig har jeg læst så mange bøger (og det sir' ikke så lidt) og fået lavet så meget. Han er dog ikke med på intet tv, og det må jeg jo acceptere.
Mit studie kræver også en vis portiom tv-kigning. Til gengæld er tv under maden forbudt! Og jeg PRØVER at vælge aktivt, hvad jeg virkelig gerne vil se. Ikke at det altid lykkes, men tak for at rette mit fokus lidt ind igen!:-)

Tatjana sagde ...

Hvor er du sej! Det ville jeg ønske, at jeg turde!
Jeg ser ikke selv ret meget fjernsyn, men må indrømme at børnene får lov.
Jeg har dog indført en enkelt ugentlig elektronikfri dag, hvor fjernsyn, computer og nintendo er slukket.

Henriette sagde ...

Tak de damer;)
Jeg havde heller ikke troet at jeg kunne - men jo det er skønt og teenageren lever fint med uden tv - men prøv at bede hende om intet internet !!!!!!!