1. april 2012

Ubagt chokoladetærte for voksne ;)

Advarelse følgende er IKKE del af en slankekur eller lowcarb kur !!!
Men en virkelig dejlig tærte inspireret af divs rawcakes.
beklager det håbløse foto men min telefon er på alle måder ved at stå af :(
Bund:
100 gram valnødder
200 gram mandler
150 gram dadler uden sten
25 gram smør
  • Nødder køres i foodprocesser til grove stykker
  • dadler tilsættes og massen køres indtil den er ret fin
  • Smør tilsættes og samler dejen.
  • En form beklædt med bagepapir eller lign, presses dejen ud i et tyndt lag til en tærteskal. Sættes i kølekab mens du laver fyldet.
Ganachefyld
Jeg brugte opskriften fra chokoladedessert dog med flg mål:
300ml fløde
1 vaniliestang
1-1/2 spk sukrin
150 gram 70 % mørk chokolade
50 gram saltet smør.
Dette giver en ret fast ganache når den har sat sig i køleskab.
Vi fik den med blodappelsin salat :)
Hvis man laver den til børn eller sarte sjæle så kunne man overveje at tilsætte noget mere fløde i form af flødeskum -så bliver den mere mousseagtig eller lidt pisket æggehvider.
Man kunne også lave en fromage f eks med jordbær når det bliver sæson :)
eller en rawfood avocado/kakaomousse a la denne her;
2 modne avocadoer
1 dl mørk kakaopulver (uden sukker)
2 spsk sukrin.
lidt vanilie korn og et nip salt.
1 dl piskefløde 
Blend først alt uden fløde - tilsæt tilsidst fløden.
Man kan sagten undgå fløden og bruge tyk mandel fløde/ eller endnu bedre kokosfløde.
Det er ikke sikkert at mine mål holder 100 %, da jeg har oplevet at kakaopulver smager meget forskelligt så prøv jer frem. 
Bunden er ihvertfald rigtig dejlig
-jeg tror sagtens at man kan bruge andre nødder, jeg synes bare at den let bitre valnød passede godt til chokoladen
og man kan godt lave den med lidt kokosfedt + et nip salt hvis man er mælkefri.



4 kommentarer:

Jane sagde ...

Øj, øj, øj... og flot er den også!

Henriette sagde ...

Alt for easy peasy at lave ;)
men heldigvis reimelig heftig i råvarer ...
Der bliver 8 stykker kage - host 6 ....

Malene fra Brombleberries sagde ...

Eij, kys til dig, fordi du også foreslår en mælkefri version :-)
<3 Malene fra Paleolivet

Henriette sagde ...

:) chokolade ganachen kan godt laves mælkefri- med kokosfløde og kokosfedt - konsistens bliver lidt anderledes ;)