I weekenden prøvede jeg dem igen med lidt modifikationer.
Beklager jeg bruger stadig de amerikanske kopmål- jeg er for doven til at omregne da jeg har et fint måleskesæt..... men jeg forstår dog ikke hvorfor de orker at arbejde smør ned i en måleske ???
- 200 gram mørk 70 % chokolade
- 1 cup smør
- 1/4 cup sukker og 1/2 cup sukrin og sukker- der kan sagtens skæres i det ;
- 2 tsk vanillie
- 3 æg
- 1 cup kokosmel ( af den affedtede høj proteintype slags )
- salt ( hvis du bruger usaltet smør - ellers spring over
- 150 gram flødeost (fuldfed ikke light)
- 1 æg
- 1 spk sukker eller sukrin
- en anelse citron saft,
- Pisk æg og sukker/sukrin
- Smelt smør og chokolade og rør resten i dejen.
- I en anden skål røres det ene æg og flødeost sammen med sukker/sukrin og citron
- Put chokolade dej i form-og sæt klumper af flødeost dej ovenpå
- Lav spiraler i chokolade og flødeost dej -så det bliver blandet lidt a la marmorkage
- Bag ca 30 min ved 175 grader.
Kokosmelet gjorde at den var ret fast og konfektagtig - smagen fejler intet.
En pudsig blanding af stærk chokolade og let syrlig flødeost blanding- aom jeg faktisk synes klæder den.
Jeg gik på udkig efter en omregningstabel mht alm mel = mandelmel = kokosmel ( ikke alm)og fandt flg;
1 cup hvedemel = 2/3 cup mandelmel = 1/3 cup kokosmel.
Jeg tror umiddelbart at forholdene er ret fornuftige.
5 kommentarer:
Aaah, du havde jo delt opskriften. Suk, hvor lyder det lækkert. Og syndigt. Jeg har et dinnerparty i marts og vil overveje en browniedessert. uuhm... :-)
1 cup smør er det samme som 2 sticks, og 1 stick er 113 gram, så 1 cup = 226 gram smør. Så behøver du ikke fedte cup-målet ind næste gang :-)
SMART - har aldrig fattet det med smør i cups ;)
Er mandelmelet også det fedtreducerede i omregningen ?
Nej det er det ikke- jeg har ikke den store erfaring med at bage med fedtreduceret mandelmel.
Send en kommentar