6. januar 2012

Camilla Plums Mit skandinaviske køkken

Jeg har brugt nogle af juledagene på at læse Camilla Plums nye værk.
Bogen er oprindeligt skrevet til det amerikanske marked. Det betyder at den er meget grundig og detaljeret - men det gør bestemt ikke noget :) Da bogen ikke kun handler om det mere genkendelige sydskandinaviske køkken - stifter selv en madnørd  som undertegnet bekendtskab med nye opskrifter og råvarer. Den er ret tekst-tung, men som altid en fornøjelse af læse Mutter Plums skarpe pen. Opskrifterne er ind imellem gen- gangere fra nogle af fruens øvrige bøger - men hvorfor ikke???
Layout mæssigt synes jeg klart at det er en af hendes mere vellykkede bøger. Det er både en bog man kan forære sine madnørdede udenlandske bekendte og selv ha lyst til at stå i bogreolen.
Den kan fåes til vidt forskellige priser- set billigt hos Netto på landet og til 250 kr hos boghandleren.
Min eneste anker er at CP skulle tage at få læst lidt Weston A Price, omkring fedt og særligt mættet fedt. Hun er jo ellers ikke fedtforskrækket, men hun har lige et par lidt for politiske korrekte bemærkninger/ ja ukorrekte rent forskningsmæssigt, særligt i mælke- og kødafsnittet. Det er lidt ærgeligt, da jeg ellers synes den er lysår bedre end FDBs Ny nem nordisk mad. For selv om CP ikke laver LCHF mad så laver hun real foods mad i bedste stil.
5 ud af 6 *

Her på maven planen går det godt - har prøvet lidt 24 timers fermenteret yoghurt og det giver ikke bøvl :) så i aften skal der også et glas rødvin til :)

2 kommentarer:

Inge sagde ...

Åhh, det lyder spændende. Den skal i hvert tilfælde på ønskesedlen!

Unknown sagde ...

jeg har den på engelsk - griner med alle de udtryk jeg lærer om vores nordiske mad. Meget interessant!!