27. oktober 2011

Genbrug af mad og indlæg ;)

Glemte helt i sidste uge at min blog havde 3 års fødselsdag.
Det sjove er at så mange af problemstillingerne er stadig de samme.
Vi har stadig et samfund med fedtforbi og den fedtskat vi var så bekymret over, kom alligevel. Men heldigvis føler jeg mig ikke så alene mere- der er pludselig en del blogs der er med i "storfamilien"! - nogle er LCHF, andre mere palæo/stenalder- andre mere Real foods-orienteret og det er dejligt og skønt.
Jeg er stadig småtyk og vil sikkert være det forevigt ;)
Tror næppe at jeg nogen sinde bliver 100 % LCHF eller glad for motion....
- men jeg er en hel del sundere og gladere end for 3 år siden.
Jeg har ikke de vilde udsving mere i min kost og det er dejligt.
Min LCHF indkøbsliste er stadig gældende,men jeg tænker også en del over kvaliteten på min mad, så der er også en god sjat real foods over det :)
Når man så køber dyr og kvalitet - så smider man da ikke mad ud vel ?
Jo det gør danskerne big time
Årlig madspild per person i forhold til husstandens størrelse:
Husstand med 1 person: 98,8 kilo
Husstand med 2 personer: 65 kilo
Husstand med 3 personer: 67,6 kilo
Husstand med 4 personer: 57,2 kilo
Husstand med 5 personer: 46,8 kilo
Husstand med 6 personer og derudover: 52 kilo

Det ville betyde at min hustand skulle smide mere end 1 kg spiseligt mad ud pr uge !
Men nej det gør jeg ikke -for jeg planlægger mig ud af det.
Mandag
Lasagne med squash"pasta"
Rest af kødsovs
Tirsdag
Boller i selleri med råkost og blomkåls"ris"
Rest af sovs, blomkål og råkost. 
1/2 af fars blev til frikadeller til fryseren.
Onsdag
Chili con carne med creme fraise og friske grøntsager
Lavet med kødsovs
Torsdag
Grøntsagssuppe lavet af blomkål og sovs fra tirsdag samt extra grøntsager i form af porre og mere blomkål. Serveret med osteoopsies. Rest af Oopsies.
Fredag
Tapastallerken med osteoopsies samt rejesalat og lidt god pølse mv..
Rest af rejesalat indgår i lørdagens frokost.
Weekend uvist - måske Bøffer med grønt og rødvin fra Hannah.
Råkosten blev spist som frokost med lidt kød.
Normalt indgår rester også i morgenmaden. 
Milde grøntsager er dejlig i omelet (f eks blomkål, broccoli, spinat -svampe tomater etc. Ærter er skønne i røræggen. 
Rodfrugter spiser min datter gerne braset eller som grøntsagsfrikadeller med æg etc.
I frokosten indgår rester af kød eller fisk rigtig hypigt. 
Det gør det nemt og billigt at forholde sig til frokosten- så er det normalt kun de friske grøntsager der skal ordnes.
Rester som ris, pasta og brød har vi sjældent - men hvis vi har brødrester bliver de tørret og bliver enten til brødcoutonner eller rasp - vi er ikke LCHF facistiske i vores køkken. Nogle ting smager bare bedre med brød ;)
Mandel/kokossmulderet fra nøddemælk bliver aldrig smidt ud det indgår i omeletter, kiks eller evt i fars. Eller tørres så har det længere holdbarhed.
Hvis grøntsager er rigtig kedelige så bliver de til grøntsagsjuice.
Smulderet fra juicen ryger i hønsene.
Hunden spiser afpuds af kød, kedeligt tørre bidder kød/fisk.
I sidste weekend blev der slagtet kedelige gamle høns. 
Jeg spiser ikke høns eller hønsekødssuppe. Men brystet blve taget af de 6 gamle damer og blev til hundemad
Glad og sund hund







5 kommentarer:

Inge sagde ...

Tillykke med fø'sdagen!

Der bliver godt nok heller ikke smidt meget mad ud her i huset. Jeg kan slet ikke sætte mig ind i det der med at smide rester ud. Rester er da rent guld!

For mig handler det meget om at vide, hvad jeg har i køleskabet. Når jeg ikke har overblikket, så er det, at maden bliver for gammel.

Og så er jeg ikke hysterisk med holdbarhedsdatoer. Jeg vil hellere kigge på varen.

Henriette sagde ...

Tak

Jeg oplever også enkelte gange at jeg kan miste overblikket.
Det derfor det er så fedt at lave madplan ;)
Men hvis tingene virkelige skulle blive gamle så er det fedt at ha dyr man kan proppe maden i :)

Meget enig med at kigge på ting- en rest let sur tykmælk kan sagten indgå i brød.
Øko piskefløde syrner mere end det bliver dårligt = sindsygt gode amerikanske pandekage .....

Selina Juul sagde ...

Tusinde tak for henvisningen til os :)

Du har fået en ny fast læser. Og supergode råd i ørvigt - godt at se at du er opmærksom på madspild.


KH
Selina Juul fra Stop Spild Af Mad

Henriette sagde ...

Tak Selina
jeg kigger tit på jeres side
-for det er supervigtigt fokus I har :)

Jane sagde ...

Jamen jamen, tillykke med de 3 år. Det er da stort. Og helt enig i at madspild er en vigtig sag. Vi smider sjældent mad ud herhjemme. Her bor jo fire ædedolke, som sjældent levner... :