12. oktober 2011

Æg alle vegne

Jeg ved godt at man ikke må brokke sig når man nu har været æggeløs hele sommeren.
Men mine nye damer lægger alt for mange æg .
Problemet er at der skulle kun bo 7 damer her
- det passer meget godt med at vi ville få 5-6 æg pr dag om sommeren og lidt mindre til vinter og jeg kunne sælge lidt til naboen.
MEN min mor har ikke hentet sine 8 høns endnu, så pt henter vi 12 æg pr dag !
og selv om de kun vejer omkring 30-35 gram så er det alligevel en del  til 2 mennesker.
Så der er kogt æg til snack, lavet devilled eggs, der spises omelet og røræg hver morgen.
Overvejer om jeg skulle lave en røvfuld oopsies og smide i fryseren - mon man kan det ?
Ellers giv mig gerne bud på æggeopskrifter :)

En anden overvejelse er - hvordan laver man selv flæskesvær ???
Man kan købe flæskesvær af triste grise. En gang i mellem har jeg vildt meget lyst til flæskesvær- de indeholder ingen kulhydrater og mætter virkelig godt- så det er ikke den dummeste snack. Men jeg har ikke lyst til at støtte konventionel landbrugs dyremishandling. Så jeg tænkte på at købe en gang øko flæskesteg og bruge sværene der...
Det sker ellers lidt på blogverdenen i Danmark
 stenalderkost
lchfdanmark.dk
matbloggeren
paleolivet
Jeg glæder mig til at læse med og synes det er tankevækkende at 2 af jer er nordmænd i DK




8 kommentarer:

Jane sagde ...

Hej Henriette - jeg fryser altid oopsies. Så passer det lige med at jeg kan tage en ud af fryseren om morgenen og tage med på arbejde. Så får den en hurtig tur på risteren om eftermiddagen og jeg har et fint mellemmåltid.

:)

Hannah sagde ...

Hep!

Flæskesvær

Ingredienser
Rå flæskesvær
Salt
En olie der kan tåle høje varmegrader

Opskrift
Flæskesværen skæres i strimler og kommes i kogende letsaltet vand, hvor de koger i ti minutter.

Læg dem derefter til afdrypning på et viskestykke eller køkkenruller. Gnub dem med en masse salt og kom dem derefter i en gryde med rygende varm olie. Fritér dem lidt ad gangen, så olien ikke bliver for afkølet. Tag flæskesværene op med en hulske når de er gyldne og sprøde. Fritér dem evt. 2 gange hvis du har tiden til det, så bliver de sprødest.

Salt og fedt = voila!

Malene fra Paleolivet og Brombleberries sagde ...

Orv, jeg bliver da lidt misundelig. Jeg har lige været i Netto og hamstre, fordi øko-æggene er på bud til 20 kr.
Jeg har altså før lavet æggemuffins og frosset ned. Det er da en god lejlighed, til at få lavet en masse af dem.

Nadia Louise Kristensen sagde ...

Krogagergaard har øko flæskesvær. Og de smager godt :).

Henriette sagde ...

Jane -super :)
Hannah tak for opskrift til efterårsferien - dejligt.
Malene- ja jeg ved det godt ;) mine er så små at jeg sælger dem for bare 1 kr-og nogle af dem har også dobbelt blomme- ærgeligt at du er så langt væk -ellers kunne jge sagtens være din æggepusher . fint at du har god erfaring med at fryse æggemuffins.
Nadia tak nyt behov skabt ;)

Finn Jensen sagde ...

Du kan sagtens fryse dine egne æg. Opskrift her
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=1095.0

Henriette sagde ...

Tak Finn- det kunne være at jeg skulle overveje det :) til når det bliver januar og æggebestanden falder :)

Anonym sagde ...

Jeg er næsten sikker på at du kan få øko flæskesvær hos Slagteren på Kultorvet, hvis du er i nærheden af hovedstaden ;)

God weekend!!
//Ann-Dorte