6. november 2012

Asiatisk nudelsalat uden nudler

Når efterårets stormvejr og regn vælter ind over landet, så er jeg vist ikke den eneste som fokuserer på suppegryderne, sammenkogte retter og nærende rodfrugter.
Men lige pludselig kan jeg få NOK og trænge til noget sprødt, noget syrligt - noget stærkt !
Før i tiden lavede jeg nudelsalater - det var skøn og farverig aftensmad og det var så dejligt nemt at tage med næste dag i madpakken. Men nudlerne er flytttet ud af mit køkken og jo jeg kan da godt lave en skøn sprød salat bare med lidt kød mv. Men det slog mig pludselig at de der lasagneplader, som LCHF Danmark havde introduceret mig til -og som jeg som regel ikke gider at lave...    ikke fordi de ikke smager godt - men fordi de er lidt omstændige at lave og lasagne smager fint med bare grøntsager i stedenfor - måske kunne bruges.
4 æg
150 gram fuldfed flødeost
O,5 dl Husk

 • Piskes sammen og står i ca 10 min.
 • Så piskes blandningen igen til den er som en lidt god vaniliecreme
 • Fordel halvdelen af blandningen på en bageplade.
 • Enten så tager du et stykke bagepapir som er smurt med olivenolie og lægger oven på dejen og ruller så dejen supertyndt ud(den hæver en smule når den bager)
 • Eller også kan du forsøge at fordele dejen tyndt ud med en spartel.(svært)
 • Fordel den anden halvdel med det samme -på en anden plade.
 • Bag ved 150 gr til den er fast men uden farve.
 • Når pastaen er kølet lidt af kan du hive papiret af og den kan enten skæres i lasagne plader, eller du kan rulle den sammen som en roulade og skære som båndpasta - eller i tynde nudler.
 • Den ene halvdel kan gemmes i køleskabet og forsigtig opvarmes f eks i lidt tomatsovs eller i suppe. Jeg har ikke prøvet at fryse dem-men jeg tror klart at de kan gemmes 3-4 dage i køleskab. EDIT den kan fryses :)
Til 2 voksne til aftensmad + 2 gange frokost brugte jeg en plade nudler.
 • Tag en bakke sukkerærter skær i fine snitter og overhæld med kogende vand et minut og bagefter i isvand -på den måde er du sikker på ingen grimme bakterie men har stadig sprøde ærter.
 • 2 gulerødder i fine strimler
 • 1 lille rødløg eller lidt forårsløg fint snittet
 • 1 stor gul peber i små strimler
 • lidt kål - rå spidskål eller dampet broccoli i bitte små buketter.
 • ca 1 dl sesamfrø ristet på panden.
Dressing af
neutral olie (Koldpresset nøddeolier fungerer godt feks macadamia olie)
Limesaft
soja
fintsnittet chili
ingefær
hvidløg
evt lidt kokossukker eller honning
til at balancere smagen.
Hvis du kan finde frisk basilikum eller frisk koriander er det også super.
 • Bland det i nudler og grøntsager. 
 • Mens salaten trækker - finder du en proteinkilde frem.
Hvis du er på røven eller bare vil lave den vegetarisk så kan lidt cashew nødder godt supplerer sesamfrø som ren vegetar salat.
Ellers er al fjerkræ godt, store rejer, oksekød, en svinekotelet eller lign.
Man behøver ikke så meget protein da nudlerne også er proteinrige, 150-200 gram er rigeligt. I disse Mortens aften tide ville et stegt andebryst i skiver være skønt - så ville jeg nok bruge appelsinsaft i stedenfor og måske lidt ristede mandler frem for sesamfrø.
Smager dejligt til frokost næste dag og snotnæserne bliver jaget bort for en stund.

Nu står kampen om smørret og fedtafgiften igen igen sin prøve; Madbanditten har i dag så fint skrevet om lægeforeningens håbløse og tåbelige udtalelser....
Jeg skrev et indlæg i Juli; Politiken skrev  flg
“I 1985 spiste hver dansker ca. 80 gram fedtstoffer om dagen, og ifølge DTU Fødevareinstituttet er det tal faldet til 34 gram dagligt i dag.
Men hvor smør og margarine har tabt markedsandele har andre – "sundere" – typer fedtstof taget over. F.eks. har salget af olivenolie haft en vækst på næsten 40 pct. Den sydlandske olie er dog ikke den eneste, der oplever fremgang i disse sundhedstider. Også rapsolie har indtaget en del af danskernes hjerter og har nu 16 pct. af markedet mod godt 3 pct. for bare fem år siden

og dengang skrev jeg en længere epistel om hvorfor det var trist og linkede til en tankevækkende figur fra USA om overrvægt...for nej nedgang i fedt virker ikke....
Tværtimod er mønsteret det samme; når man skære ned på fedt vil man oftest spise mere kulhydrat primært i form af stivelse og sukker...
http://fede-tider.blogspot.dk/2011/07/danskerne-har-kasseret-smrret.html

7 kommentarer:

Jane sagde ...

Hvor er det sjovt, at du nævner lasagnepladerne, for jeg synes også de er udmærkede, jeg gider bare sjældent at lave dem. Jeg har ganske enkelt ikke brug for plader i min lasagne. Så længe der er en god sovs og masser af ost er jeg glad :-)

Henriette sagde ...

Jeps man vænner sig til meget- men jeg synes faktisk at dejen er fin til nudler :)

Helle sagde ...

Jeg bruger dem nogen gange til "spagetti" carabonara ;-) og jeg har prøvet at fryse dem og det er gået fint nok

Henriette sagde ...

Hej Helle -godt at høre fra dig :) -dejligt at vide.

Xenia sagde ...

Sikke en god idé! Det skal helt sikkert prøves på et tidspunkt :)

Unknown sagde ...

Det lyder som en god salat, har et par lasagne plader til overs fra den anden dag, og vidst også noget oksekød i køleren. Måske jeg skulle prøve din nuddelsalat af i morgen

Henriette sagde ...

Medl endelig tilbage :)