20. juni 2012

Halloumi - love ;)

Efter jeg lavede madbandittens pizzabund med halloumi ost har teenageren plaget om flere retter med halloumi;)

Hvad er det så ?
Det er en halvhård fetalignende ost fra Cypern, som er nærmest viskelæderagtig i konsistens som rå. Den skal steges eller grilles -og serveres med noget der giver lidt pang, da den er ret mild i smagen.

  • Vi har spist den grillet som "bolle" i en burger - dejlig kniv og gaffel burger som ikke behøvede extra ost ;)
  • Vi har grillet den og lagt den i lag med grillet tomat, squash og pesto- smuk smuk forret/tilbehør hvis det bliver grill aften til Skt Hans.
  • Grillet med ærtedip som let frokost
  • I går som del af en squash lasagne - Havde skåret ost ret tyndt og stegt lysebrun -lagde den i lag med squashplader og ret tør kødsovs- et hit og så blev der sparet på kødet - da den mætter ret godt. 
  • Indeholder ca 20 gram protein pr 100 gram.
  • Grillet serveret sammen med porceret æg, lidt grillet tomat og bacon som luxus morgenmad.
  • I salat som erstatning for kød med god rød pesto dressing. OG rolig nu - vi har ikke spist halloumi ost hele ugen- bare samlet sammen af gode erfaringer i år og sidste år ;)
Må hellere smutte og få skrevet ansøgninger og læst blogs efter at ha været udrivillig computerløs et par dage og derfor kun sporadisk med på onlineverden ;)

6 kommentarer:

Jane sagde ...

Orv lækre forslag. Kan du huske hvilke supermarkeder, der sælger den? Jeg har vist oftest fået mine fra Middagsfred og jeg havde en læser, der spurgte til det forleden...

Henriette sagde ...

Jeg købte mine 2 sidste pakker i netto til 20 kr- de plejer at ha det her om sommeren ellers skal man i en større supermraked som Irma/kcickly.
Men jeg synes jeg har set mange af dem i de fleste supermarkeder nu hvor det er griltid :)

frk. sveske sagde ...

Årh mums! Sådan en halloumi skal snart besøge mit køleskab, så jeg kan lave nogle af de lækre forslag, du er kommet med ;-P
- frk. sveske

Marianne J sagde ...

Ved du måske, om det er muligt at få tag i økologisk Halloumi?

Henriette sagde ...

ØKO - har jeg desværre ikke set endnu :(

Daniel sagde ...

Ekologisk halloumi finns i Sverige (som verkar ligga i framkant vad gäller fullständigt ekologiskt sortiment), och jag har även sett den på Bilka i Ålborg. Frågar man, så tar kanske lokala butiken in det.