24. januar 2014

Det er så svinsk at jeg har lyst til at kaste op

over den kynisme der forgår i det danske konventionelle landbrug!
Jeg VIDSTE allerede en masse om dansk landbrug, men jeg må indrømme at programmet på DR i går gjorde at jeg blev endnu mere vred.
Ikke vred på den enkelte landmand - men mere på interesseorganisationen for dansk landbrug som årevis i bedste mafiastil har formået at fjerne fokus og kritikken fra det høj industrielle landbrug  !
Vred på skiftende ( især venstre fødevareministre som aldrig har formået at få ryddet op i mishandlingen og det dybt u- etiske ved at se dyr som produktion frem for levende individer vi skal ha respekt for.
Vi er lullet ind i skønsang om at dansk landbrug er verdens bedste og at vi bliver nødt til at producerer kød på den måde -at vi mister arbejdspladser og indtægt hvis vi ikke har et moderne industrielt landbrug. Men det kunne jo tænkes at man skulle satse på færre grise og bedre dyrevelfærd, spise en smule mindre og mere forskelligt kød.
Jeg har tidligere skrevet om dyrevelfærd når du køber ind.
Lad os lige gentage det
Problemet er bare at når du står nede i det lokale supermarkedet er udvalget tragisk.
Du kan få en øko spegepølse, leverpostej, nogen gange hakket kød og bacon. 
Op til weekenden måske en kotelet, mørbrad og lidt stribet flæsk... 
I provinsen er det endnu mere grelt...
Jeg har tidligere købt øko og frilandsgris når det drejede sig om fersk kød, men kunne godt finde på at købe en pakke skinke, især spegeskinke og pølser i konventionel udgave... jeg blev simpelthen for frustreret over udvalget- men det er slut nu ! 
Skal ha fundet nogle anstændige erstatninger- især pølser er svære at få - i hvertfald nogle der smager rigtig rigtig godt... urtekrams er ikke rigtigt min kop te.

Lad os presse butikkerne til at større udvalg og indtil da, find net-butikkerne frem Irma.dk har fået et meget større udvalgt af øko og frilandskød og de har forøvrigt 15 % på kød indtil 25/1 !!
Der findes utroligt mange små landbrug som svin man kan se i øjenene og ja de er ganske vidst ikke øko men dyrevelfærden og tilgængeligheden tæller højere der for mig.
Uldgrise fra min ynglings-pusher Kirkehøjens Limousine 1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeg tør ikke se det program. Skal i hvert fald lige tage mig sammen. De danske forbrugere inklusiv mig selv har godt af at få sandheden at vide. Jeg er fan af din indstilling til dyreetik og kvalitet af andre fødevarer. Du er en stor inspiration!
/Signe