18. januar 2014

Der er lys forude

Der her været lidt stille her på bloggen, for pludselig midt i november blev jeg arbejdsramt. Det er altid dejligt at tjene sine egne penge og være en del af et fælleskab, men det er mindre sjovt at pendle meget langt og det har jeg gjort, dagligt 4-5 timer alt efter hvornår jeg slap og hvordan busserne havde lyst til at kører. Når man sådan tager afsted før 6 om morgenen og kommer hjem tidligst kl. 16, så sætter man pludselig pris på fridage, især sådan nogle som i søndags hvor solen bragede frem efter måneders mørke. For det HAR været mørkt !
Her i januars første 17 dage har vi bare haft 9 solskinstimer I ALT, det er meget meget lavt, så hvis du går rundt og hænger med mulen og har svært ved at holde fingerne fra kagedåsen eller slæbe dig afsted om morgenen så er det slet ikke så underligt.
Redningen for mig har været, at jeg i julegave fik sådan en wake-up- lys
Jeg har længe ønsket mig et, men dem der var af god kvalitet var alt for dyre til mig og så syntes jeg også at de fyldte for meget..
Men så så jeg denne her
Den koster ca 500 kr- er nem at indstille og så virker den upåklageligt. Mit absolut eneste minus er at tallene i midten lyser lidt for meget til mig i mørke, selv i den laveste indstilling. Jeg elsker at den langsomt forbereder min krop på at jeg skal op, som regel vågner jeg nu 5-10 min før jeg skal op og det er ok.
Tidligere har jeg lavet lys -terapi hver formiddag, men desværre er min pære gået i stykker og så har mit arbejde ikke givet mig mulighed for det det. Det er et problem at massevis af danskere ikke har mulighed for at sidde foran en lampe 20- 45 min hver formiddag/morgen- så jeg har fulgt debatten om lysterapi igennem ørerne dur.
Tænk hvis vi alle lige på vej til arbejde kunne få et skud lys på denne måde. Desværre er løsningen dyr, og jeg synes hellere ikke at jeg har kunne finde ret meget neutral forskning som beviser at det er effektivt, desværre.
Men jeg er ikke i tvivl om at hvis det rent faktisk er effektivt og prisen kommer ned så er jeg den første der står i kø :)

Men heldigvis kan jeg hvis solen eller er med på det ;) begynde at få lidt naturlig lysterapi. Jeg afsluttede mit vikariat igår, og det var godt på rigtig mange måder.
Jeg kommer til at savne den bedre økonomi, mine kollegaer og ungerne, men jeg kunne næsten ikke holde den livsstil ud mere, hvor jeg bare var hjemme at vende, sjældent så min datter der arbejder aften, og så er jeg meget i tvivl om jeg har en fremtid i folkeskolen...
Jeg syntes i hvertfald ikke at stemningen og hverdagen er særlig opløftende pt.

Så jeg glæder mig til nogle uger hvor jeg kan få tænkt nogle store tanker ;) håber jeg..
og få følt efter hvad det er jeg vil, det kan jeg så passende gøre udenfor, selvom det pt er mest mudder vi slås med hernede sydpå, men jeg håber at vi også får lidt klare frostdage, gerne med et tyndt lag sne så vi igen ser lidt lys. Det er IKKE den slags mængder som vi havde sidste år fra februar til langt hen i april jeg drømmer om :)4 kommentarer:

Boeh87 sagde ...

Hej Henriette

Jeg har samme problem med de lysende til på min wake up lampe selvom det er en anden model end din.
Jeg har løst det ved at hænge et stykke sort pap foran talene med et stykke tape for oven. Så kan jeg nemt vippe pappet op, når jeg skal se talene eller indstille noget. Men de forstyrre ikke min søvn.

Henriette sagde ...

Super- hvorfor har jeg dog ikke tænkt på det ;)
kh

Jane sagde ...

Åh ja, virkelig relevant! Jeg klarede mig flyvende igennem november og december men havde knap ramt januar, før det gik drastisk ned af bakke. Og jeg bruger lysterapi ca. 5 dage om ugen og prøver at få "dagslys" eller hvad vi nu skal kalde det. Men energien er lav, jeg sover mere og tankerne er tungere end vanligt.

Jeg har formentlig en rolig februar. Det glæder jeg mig til :)

Henriette sagde ...

@ Jane
Rolig og solbeskinnet februar ikke ;)