23. juli 2012

K2 og andre gode sager

"I foråret skrev jeg et indlæg om de "hemmelige vitaminer" 
og især den hellige 3 enighed "Samspillet mellem Retinol(A), D og K2 ".
Dengang linkede jeg til et par engelsk-sproget artikler om K2 - fordi der ikke fandtes gode artikler om K2 på dansk.
Det gør der så nu :)
Tjeck K2 et vaskeægte mirakelvitamin ?-måske
og dens efterfølger her
Det er værd at bemærke for mig, at at det ikke handler om piller men om at spise en varieret kost med en del af de "upolitiske korrekte fødevarer som vi er blevet bedt om at skrue ned for/undgå de sidste 40 år;) Lidt fra artiklen:
"De rigeste kilder til Vitamin K2 i kosten er, som sagt, fermenterede produkter som oste og animalske fedtstoffer fra dyr, som har levet af græs og specielt i de indre organer, lever, mave, nyre etc. Særligt fedt med den gule farve og det gyldne skær, er at foretrække da det tyder på at dyret har spist rigeligt med K1 og beta-karoten! ........
Vil man gå efter at få dækket sit behov for vitamin K2 gennem kosten så gør man klogt i at spise de selvsamme produkter, som i årevis har fået skyld for alverdens livsstilssygdomme, selvom de påståede mekanismer aldrig rigtigt er blevet kortlagt, men man vil også komme langt ved først og fremmest at spise en ren kost, bestående af traditionelle og meget gerne økologiske fødevarer. Det vil være meget vigtigt at vælge sine fedtstoffer med omhu, da vitamin K er fedtopløseligt og gå efter animalske fedtstoffer af høj kvalitet! Jo mere gult i farven, des mere vitamin K2 vil det indeholde. Da vi kan omdanne små mængder vitamin K1 til K2 i tarmen vil det være en god ide at inkludere nogle grønne grøntsager i kosten, men det er ikke muligt at få dækket sit behov for vitamin K2 som vegetar, med mindre man tager et MK-7 tilskud og i tilgift spiser en meget ren kost og ikke tager nogle former for medicin."

Kloge ord :)
Hvis man virkelig vil dykke ned i den politiske ukorrekte kost og nogle af de meget interessant oplæg jeg hørte i foråret på Weston A Price mødet i London.
så er der nu kommet DVD med alle oplæggene fra London 2012 
Jeg skrev om et af oplæggene her  
Jeg har selv set 2011 flere gang og glæder mig til at se 2012 med 20 timers oplæg
- for der var jo en del oplæg jeg ikke fik set.
Her er et link til promotionvideoen
og her til amazon hvor man bl.a kan købe den.
Men nu skinner solen endeligt- så jeg vil skynde mig ud og få fyldt D vitamin på kroppen :)


4 kommentarer:

Henriette sagde ...

her er det rigtige link
http://www.move2peak.dk/vitamin-k2-maaske-et-vaskeaegte-mirakelvitamin-del-1/

Chris sagde ...

Som vegetar kan man da også tage K2 vitamin i tabletform som et supplement. :)

Henriette sagde ...

Ja - men det er altid smart at få det fra mad- fesk Natto ( som nogle vegetarer synes smager godt )

Unknown sagde ...

Spændende tekst! Er især fan af "upolitiske korrekte fødevarer som vi er blevet bedt om at skrue ned for/undgå de sidste 40 år" - dejligt med et nyt syn og viden om at K2 vitamin kan fås den vej i stedet for piller. :D