24. april 2012

HEKTISK weekend

Weekenden startede ellers fantastisk med middag på Babette i Vordingborg. Vidunderlig aften med dejlig vært, hyggelige lokaler og fantastisk vin og mad.
Selv desserten som ellers var sukkerholdig blev nydt med stort velbehag :) smuk og velsmagende.

Lørdagen stod i indkøb; fik købt en del kød og smør til fryseren og besøgt det nye mejeri på Møn 
Jeg købte lidt frisk ost og yoghurt lavet af fåremælk. Virkelig dyrt men dejligt.
Smagen af yoghurten er mild og let nøddeagtig. Slet ikke gedet eller uldet ;)
Friskosten synes jeg fungerede dejligt med friske forårsløg, nye kartofler og radiser og lidt oliven olie. Dejligt med nye tiltag og det bliver spændende når der kommer et større udvalg.

Søndagen og mandagen har stået i havens tegn. Vores kæmpe køkkenhave begynder at tage form.
 Jeg plantede salat og jordbærplanter ud. Såede en masse blomster, gulerødder, dild og koriander.
I weekenden flytter der nye bifamilier ind:)
Men haven er jo både spisekammer og motionscenter i øjeblikket.

Haven trækker så meget energi, at jeg næsten ikke får åbnet en computer eller lavet ret meget herhjemme.
Der kan nok såes radisser i køkkengulvets muld...
så når regnen kommer i dag skal der støvsuges og vaskes gulv.
Heldigvis har jeg lidt ferie tilbage i denne uge, så min dårlige samvittighed over at søge jobs som der ikke er -forsvinder vel.

Maden har været jeg underskudagtig men lørdag lavede jeg en dejlig og hurtig ret med et bæger Løgismose rød pesto som blve smurt på tyndt bankede kalkun snitzler der så blev rullet sammen.
De blev brunet i gryde og overhældt med lidt rosevin og lidt extra hvidløg og frisk merian.
Braiseret indtil vædsken var næsten væk -og serveret med libanesisk frisk salat  og mere rosevin.
Teenageren var meget begejstret og det smagte også godt koldt.





2 kommentarer:

Trine sagde ...

Det lyder ellers lækkert med de kalkunstykker. Det skal prøves!:-)
/Trine

Sofia Sommer sagde ...

Argh! Urtehave - bare tanken giver mig dårlig samvittighed!
Til gengæld blev jeg inspireret til at tage en tur til Osted mejeri og se, om ikke de har lidt lækkert at byde på :-)

Hilsen Tatjana