15. maj 2011

Weekendmad



Ud over en masse asparges fra haven og en god græsopdrættet bøf, bød lørdagen på min version af Jamie Olivers Tomatsalat fra Andalucien og en chokoladedessert som er helt ok på LCHF.


Tomatsalat

  • en masse små søde tomater (vælg dem med omhu- de danske er ikke særlig søde endnu - jeg brugte nogle totalt uøkologiske italienske blommetomater, som duftede i hele butikken)
  • lidt fint hakket skalotteløg
  • basillikum og oregano fra drivhuset
  • en god pt chorizo skåret i bidder- jeg brugte økoversionen fra Ålebækslagteren
  • steg den godt brun på panden 
  • - når den er næsten færdig smid et fed hvidløg skåret i tynde skiver på - tag hvidløg og pølse op og bland i salaten
  • God oliven olie og sherryeddike fuldender salaten, som virkelig smager godt.

Chokoladedessert

  • 2 dl fløde 
  • eller 1 dl fløde og 1 dl kokosmælk 
  • varmes op i gryden til kogepunktet og tages af ilden.
  • 1/2 vaniliestang tilsættes 
  • sammen med 1 lille spk sukrin eller lign
  • 100 gram hakket mørk chokolade (jeg brugte Nettos øko 70 %) tilsættes 
  • og der røres til den er opløst og massen er blank.
  • 25 gram saltet smør (blødt) røres i 
  • hældes på 4 små glas og stilles i køleskab nogle timer.
  • Pynt med et par bær eller lidt grove kokosflager
  • Super cremet og lækker.






3 kommentarer:

Rebecca Persson sagde ...

Nam-nam for en chokolademousse.

Jeg ville være stærkt fristet til at putte kakaonibs i også, hvis man er til lidt bittersweet knas :-)

Henriette sagde ...

Ja det ville være dejligt for voksne.

madbanditten sagde ...

Øj, både tomatsalat og chokodessert lyder virkelig lækkert.