15. marts 2009

Den fede skat


JA jeg vidste godt at jeg er kriminel; jeg køber rigtigt smør og jeg spiser det ! 
Med den nye skattepakke, har vores "fantastiske" regering endnu engang bevist at de IKKE følger med i forskning eller kostdebat
- at de er godt og grundigt købt af industrien der kun ha fordel af at proppe flere usunde planteolier i os, a la Becel og flerumættet olier.

Jeg fatter slet ikke at mejeriforeningen ikke smider lidt nyere forskning i hovedet på regeringen

HVOR ER UFFE Ravnskov - når vi behøver ham ?

Ja jeg kan se frem til at jeg enten skal til at finde mig en lille jerseyko
- som jeg kan dele med en anden familie - ellers bliver det nok lidt rigeligt mælk pr dag.
- eller skal en tur til Malmø jævnligt.

Nyheden er også bredt sig til Sverige

Helt absurd er det at en pakke økosmør kommer til at koste mere end 20 kr
- mens at en pakke cigaretter kun stiger med 3 kroner til omkring 35-37 kr.

SUNDHEDS-politik...???

8 kommentarer:

bustas sagde ...

Hej!
Finns det någon eller några läkare i Danmark som ÖPPET förespråkar LCHF?

PerH sagde ...

En bra devis


Vi blir inte feta av att äta fet mat. Att tro det är lika dumt som att tro att vi blir gröna av att äta grönsaker. Tvärtom är den medicinska vetenskapens varningar för fet mat en orsak till den rika världens fetmaexplosition.

Det menar överläkaren Christer Enkvist medicinske rådgivaren åt sjukvårdsledningen i Västra Götalandsregionen. Sverige

Henriette sagde ...

Bustas - ikke umiddelbart- desværre.

Metabolas- enig
- kan også godt lide udtrykket
"Vi blir inte feta av att äta fet mat. Att tro det är lika dumt som att tro att vi blir gröna av att äta grönsaker"

Ellinor sagde ...

Hei!
Jeg fant bloggen din gjennom kostdoktorn og lenker gjerne til fra min blogg :)
Selv bor jeg i sverige siden mange år tilbake, men er oppvokst i norge.

Mvh Ellinor

Henriette sagde ...

Ellinor
Tak for de fine ord.
Dejlig blog du har.

Ellinor sagde ...

For meg koster 205g dansk smør fra Thise mejeri 32 kr. Men det er så godt så jeg vil ha det likevel:)

Bruker det på det lille brød som jeg spiser ibland:) Til matlagning får jeg bruke vanlig svensk smör.

Ha en fin dag!

Henriette sagde ...

WOW !!!!
Thise smør koster ca 18 dkr i øjeblikket her, men det er også det bedste smør der findes- det der jersey fløde smager SÅ godt!
Jeg køber billigt nz græsopdrættet smør til at stege i/ lave ghee af .

PerH sagde ...

Angående skatt på mättat fett i Danmark

Så här säger
Björn Hammarskjöld, Barndoktor, Fil lic i biokemi Sverige om den rekommenderade fettsnåla kosten.

"Förrförra seklet koloniserades resten av världen av de västerländska kolonialmakterna. De skickade alltid ut en läkare till alla kolonierna. Dessa kolonialläkare skrev alla hem till familj och vetenskapliga tidskrifter. Alla skrev i princip samma sak oavsett om de skrev sitt brev hem efter en vecka eller efter 30 år i kolonin.

De skrev så här:” Så länge som urinnevånarna åt sin vanliga mat så var de friska. Så fort de började med västerländsk mat så fick de hjärtsjuka, sockersjuka, övervikt, cancer och Alzheimer”.

Det är bara att se på inuiter, samer och maasaier, hur mycket kan de odla? Varför har de inte hjärtsjuka, sockersjuka, övervikt, cancer och Alzheimer så länge de äter sin traditionella mat?

Vi har alltså haft denna kunskap i mer än hundra år men vi har inte lärt oss något under dessa mer än hundra år.

En fråga: Hur kan höga fettintag kraftigt ökar risken för diabetes typ 2?

Vi vet från fysiologin och biokemin att kolhydrater ger en blodsockerstegring med insulinstegring som följd för att inte sockret skall orsaka för mycket kärlskador.

Vi vet från fysiologin och biokemin att fett inte påverkar blodsockret och därmed inte heller kan ge en insulinstegring.

Däremot kan det metabola syndromet öka risken för diabetes 2. Men hur får vi det metabola syndromet? Jo genom att äta för individen för mycket mer eller mindre processade kolhydrater kryddade med E-nummer. Äter vi för litet fett så måste vi ur energisynpunkt äta mer kolhydrater (och tvärt om förstås).


När det gäller naturligt animaliskt fett så hävdar Livsmedelsverket att det är essentiellt, livsnödvändigt.

När det gäller naturligt, animaliskt protein så hävdar Livsmedelsverket att det är essentiellt.

När det gäller kolhydrater så står det ingenstans, vare sig hos Livsmedelsverket eller annorstädes, att kolhydrater är livsnödvändiga.

Alla tre påståendena är korrekta även enligt våra gamla fysiologiska kunskaper som är baserade på grundläggande och korrekt vetenskap till skillnad från modern epidemiologisk forskning som alltför ofta är riggad för att uppnå önskat resultat.

Om vi nu behöver naturligt, animaliskt protein och naturligt animaliskt fett, varför skall vi då späda ut dessa livsnödvändiga näringsämnen med kolhydrater som vi inte behöver?

Livsmedelsverket rekommenderar oss att äta 60 % av all energi i form av mer eller mindre processade kolhydrater kryddade med E-nummer för att smakmässigt försöka likna de naturliga, livsnödvändiga animaliska proteinerna.

Livsmedelsverket rekommenderar oss att äta av jordbrukets omestrade och processade överskottsoljor med för få kolatomer (20) i de fleromättade vegetabiliska fettsyrorna i stället för livsnödvändigt naturligt animaliskt fett innehållande 22-24 kolatomers längd på omega 3 och omega 6.

I och med att vi späder ut de livsnödvändiga nyttiga animaliska proteinerna och de livsnödvändiga nyttiga animaliska fetterna med mer eller mindre processade och raffinerade kolhydrater kryddade med E-nummer så får vi i oss för litet livsnödvändigt naturligt animaliskt fett med ADHD och andra hjärnskador som följd.

I och med att vi späder ut de livsnödvändiga nyttiga animaliska proteinerna och de livsnödvändiga nyttiga animaliska fetterna med mer eller mindre processade kolhydrater kryddade med E-nummer så får vi i oss för litet livsnödvändiga vitaminer och för litet livsnödvändiga mineraler eftersom dessa ämnen finns i de livsnödvändiga nyttiga animaliska proteinerna och de livsnödvändiga nyttiga animaliska fetterna.

I och med att vi späder ut de livsnödvändiga nyttiga animaliska fetterna med mer eller mindre processade kolhydrater kryddade med E-nummer så måste vi på grund av vår mycket begränsade lagringskapacitet av kolhydrater i kroppen omvandla allt överskott av kolhydrater till nyttigt animaliskt mättat fett. Ju mer kolhydrater vi äter desto fetare blir vi.

Detta är inte någon form av religion baserad på tro utan det är kunskap baserat på vetenskap, i motsats till SLVs åsikter.

Livsmedelsverkets kostråd leder alltså på sikt till undernäring och bristsjukdomar samt fetma"

Ur nyhetsbrevet från
www.gunnarlindgren.com