11. marts 2009

Nourishing Traditions- Traditionel kost





Selv om jeg spiser low carb/high fat det meste af tiden, så spiser jeg også ind imellem gryn, frugt og rodfrugter og jeg serverer jo også en mere alm kost til min datter 
- men jeg forsøger et langt stykker af vejen at følge principperne fra Nourishing Traditions,

Kendetegn ved en traditionel kost ;


  • Indeholdt IKKE hvidt mel, sukker, dåsemad, hærdet vegetabilske fedtstoffer som olie og margarine, proteinpulver, pasteuriseret og homogeniseret let og skummetmælk, farvestoffer og tilsætningsstoffer.
  • Indeholdt altid en eller anden form for animalsk fedt og protein.
  • Har/havde 4 x s mange mineraler og kalcium og 10 X så mange fedtopløselige vitaminer( A , D og K2) som en moderne kost.
  • Man spiste altid nogle animalske produkter rå( mælk, æg, fisk eller kød)
  • Indeholdt et højt niv. af enzymer, fra honning, fermenteret (mælkesyresyltet) grøntsager og frugt, råt kød og fisk, rå mælkeprodukter, oliven olie, naturligt øl og vin.
  • Frø, korn, nødder og bønner tilberedes altid med spiring, udblødning eller fermenteres, så man neutraliserer phytatsyre, emzymblokkere, tanniner mv som forekommer naturligt i frø, nødder, bønner og korn.
  • Det totale kalorieindhold fra fedt varierer fra 30% til 80 %, men kun en ganske lille del kommer fra flerumættet fedt, resten fra enkeltumættet og mættet fedt.
  • Indeholder en næsten ligelig fordeling imellem omega 3 og 6
  • Indeholder naturligt salt.
  • Spiser knogler - i form af suppe og marv
  • Havde særlige kostforeskrifter for kommende forældre, gravide og ammende forældre samt børn - alle blev tilbudt en særlig nærende kost .


Ingen kommentarer: