Som en fortsættelse på sidste post, om hvad der kendetegner traditionel primitiv kost
- er dette et forsøg på at give MIN fortolkning
Spis naturlig kost der kan blive dårlig/fordærvet - men spis det før det bliver det.
Spis naturlig opdrættet kød, æg og fisk - fra økologiske, græsopdrættet eller vilde dyr og fisk.
Spis mælkeprodukter i en så oprindelig version som muligt, så vælg ;
- Rå ubehandlet først (kan være svært i DK - medmindre du kender en ko eller ged)
- Økologisk - er næsten aldrig homogeniseret (medmindre du vælger arla) - men desværre pasteuriseret. Indeholder sundere fedtsyrer mv, fordi køerne SKAL på græs i perioden april-november
- Vælg helst mælk fra Jersey eller Guensey køer eller får og ged- de indeholder primært det mælkeprotein der hedder beta-kassein A2 - det er sundere end det mere udbredte A1
- Brug altid fuldfede versioner; rigtig sødmælk, rigtig creme fraise og fed ost - aldrig let eller skummetmælks versioner.
Hvis man har problemer med mælkeprodukter, så husk at næsten alle kan tåle klaret smør i form af Ghee - da det næsen ikke indeholder kassein og laktose og Ghee er super gavnligt både for tarmsystemet, sundheden og fordi det er meget varme stabilt.
Brug kun traditionelle fedtstoffer som;
Extra jomfru olienolie, smør, ghee, svinefedt og talg fra økologiske dyr, Extra Virgin Kokosolie, KOLDPRESSET hørfrø olie, evt sesam olie.
Spist økologisk frugt og grønt HVER dag
- vælg forskellige frugt og grønt hver dag og spis det tilberedt på forskellig vis.
Brug fuldkornsmel og nødder der har været udblødt/spiret eller langtidshævet for a neutralisere phytatsyre og andre radikaler.
Spis enzymrige fødevarer hver dag: mælkesyresyltet grøntsager, yoghurt og drikke
Brug hjemmelavet fonde -langtidskogt på knogler af okse, lam, fisk eller kylling - brug dem i supper og sovse- når du koger ris mv.
Begræns kaffe, te og chokolade
Brug rent vand som tørstslukker
Brug ubehandlet havsalt og en variation af forskellige krydderurter /krydderier for at stimulere appetiten.
Lav selv dine dressinger og majonnasier af sunde råvarer.
Drik moderat med vin og øl, helst økologiske og upasteuriseret versioner.
Brug naturlige sødemiddler i SMÅ mængder; honning, ahorn sirup, rå rørsukker - Stevia ?
Brug sunde gryder og køkkenudstyr
vælg: rustfrit stål, støbejern, glas, træ og keramik.
Nogle type plast er ok - men der er ofte en jungle at finde ud af.
Brug kun naturlige kosttilskud.
Sov rigeligt mindst 8-9 timer.
Få frisk luft, naturligt lys og motion HVER dag
Tænk positivt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar