 Dette er en del af Food Renegades Fight back Fridays.
Dette er en del af Food Renegades Fight back Fridays.
Som en fortsættelse på sidste post, om hvad der kendetegner traditionel primitiv kost
  - er dette et forsøg på at give MIN fortolkning 
Spis naturlig kost der kan blive dårlig/fordærvet - men spis det før det bliver det.
Spis naturlig opdrættet kød, æg og fisk - fra økologiske, græsopdrættet eller vilde dyr og fisk.
Spis mælkeprodukter i en så oprindelig version som muligt, så vælg ; 
- Rå ubehandlet først (kan være svært i DK - medmindre du kender en ko eller ged)
- Økologisk - er næsten aldrig homogeniseret (medmindre du vælger arla) - men desværre pasteuriseret. Indeholder sundere fedtsyrer mv, fordi køerne SKAL på græs i perioden april-november
- Vælg helst mælk fra Jersey eller Guensey køer eller får og ged- de indeholder primært det mælkeprotein der hedder beta-kassein A2 - det er sundere end det mere udbredte A1
- Brug altid fuldfede versioner; rigtig sødmælk, rigtig creme fraise og fed ost - aldrig let eller skummetmælks versioner.
Hvis man har problemer med mælkeprodukter, så husk at næsten alle kan tåle klaret smør i form af Ghee - da det næsen ikke indeholder kassein og laktose og Ghee er super gavnligt både for tarmsystemet, sundheden og fordi det er meget varme stabilt.
Brug kun traditionelle fedtstoffer som; 
Extra jomfru olienolie, smør, ghee, svinefedt og talg fra økologiske dyr, Extra Virgin Kokosolie, KOLDPRESSET hørfrø olie, evt sesam olie.
Spist økologisk frugt og grønt HVER dag
- vælg forskellige frugt og grønt hver dag og spis det tilberedt på forskellig vis.
Brug fuldkornsmel og nødder der har været udblødt/spiret eller langtidshævet for a neutralisere phytatsyre og andre radikaler.
Spis enzymrige fødevarer hver dag: mælkesyresyltet grøntsager, yoghurt og drikke
Brug hjemmelavet fonde -langtidskogt på knogler af okse, lam, fisk eller kylling - brug dem i supper og sovse- når du koger ris mv.
Begræns kaffe, te og chokolade 
Brug rent vand som tørstslukker
Brug ubehandlet havsalt og en variation af forskellige krydderurter /krydderier for at stimulere appetiten.
Lav selv dine dressinger og majonnasier af sunde råvarer.
Drik moderat med vin og øl, helst økologiske og upasteuriseret versioner.
Brug naturlige sødemiddler i SMÅ mængder; honning, ahorn sirup, rå rørsukker -  Stevia ?
Brug sunde gryder og køkkenudstyr
vælg: rustfrit stål, støbejern, glas, træ og keramik. 
Nogle type plast er ok - men der er ofte en jungle at finde ud af.
Brug kun naturlige kosttilskud.
Sov rigeligt mindst 8-9 timer.
Få frisk luft,  naturligt lys og motion HVER dag
Tænk positivt.
 
 
Ingen kommentarer:
Send en kommentar