8. marts 2014

Have-terapi

har jeg trængt til længe :)
Lige i øjeblikket sker der en masse i mit liv og så alligevel ikke - jeg er stadig arbejdsløs
-især fordi jeg er blevet 100 % sikker på at jeg ikke skal tilbringe de næste 30 år i folkeskolen- men hvad så ?
Lige om lidt flytter "barnet" hjemmefra !!!! og jeg synes at vinteren har været alt for MØRK og dum. Så sådan en dag hvor alting spirer og får humøret til at gå i top :)
Hvor de 6 rækker hvidløg endelig viste at de var rigtigt i live -efter at ha stået meget under vand siden november- dumt sted med alt for meget lerjord.
 Ikke jordens mest fantastiske billede :)men det er svært at tage billeder af 100 m2 bede 
 Her tæt på kan, man se at de ikke er lige kraftige -men de skal ha lidt fodposer af god champost eller kompost - selvom hvidløg ikke er meget grådige så skal de ha noget at leve af og det holder også på vandet i det tørre forår.
 Rød og grøn rosenkål er der stadig masser af men jeg må indrømme at 
jeg er ved at være liiidt træt af det :)
 Så er der mere ved den kønne sprouting broccoli- så I år er en fantastisk hungry gap filler - sidste år høstede vi først i maj- men i år ser det ud til at der er skønne sprøde skud fra nu af og mindst et par måneder.
 Den sidste rest porre har stået på friland hele " vinteren"
- den er stadig god men jeg er løbet lidt tør for opskrifter ;)
 En rest vintergulerødder på friland - JA de har lidt orme og lige den slags er lidt tør i typen, så selvom jeg mest har lyst til at juice resten, så ryger de nok i en gryderet eller suppe i stedenfor
 Bierne er også vågnet op- faktisk var de allerede ude og flyve for 14 dage siden- jeg var bekymret om de havde foder nok, så jeg fodrede med lidt sukkedej - derfor den extra kasse-lige i øjeblikket henter de dog masser af pollen fra både erantis og krokus.
Og så har man på sådan en forårsdag, helt glemt at i uge 12, 2013 så det sådan ud hernede og den smeltede først i midten af april :)
God weekend

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Nu rimer udtørring senere i vækstsæsonen jo ikk' rigtig på fed lerjord... Løsner du løbende det øverste jordlag?
Er du træt af tyngden i leret ka det være en go ting at blande et læs vasket(!) sand i,så får du det bedste ud af din muld.
Go arbejdslyst og held og lykke :-)

Henriette sagde ...

Tak for din kommentar- nu er vi jo begavet med både lerjor og sandet jord- så det handler mest om at vi pga rotation nogle gange må plante rodfrugterne i den leret jord og andre gange stor trives de i sandet jord- men vi er ved at jordforbedre med masse af kompost og møg :)

Sofie sagde ...

Kære Henriette.

Ny læser her!
Jeg er meget inspireret af dit køkkenhaveforetagende og kunne hen ad vejen godt tænke mig at gøre dig kunsten efter.

Jeg er dog helt grøn ;-) udi havebrug og skriver for at høre om du kan anbefale en eller flere bøger og/eller onlineressourcer som ville være gode at starte med for at gøre sig selv klogere på havesager? Altså om hvordan man planlægger og driver en køkkenhave.

Der er jo mange der skriver om emnet, men jeg tænkte du måske også var startet et sted og havde fundet nogle gode kilder som man kunne lære af?

På forhånd mange tak for hjælpen, og for de fine kik ind i din verden.

venlig hilsen
Sofie