Jeg MÅ bare høste -og gemme væk til kolde tider.
I denne weekend har jeg plukket squash, tomater, chili, bønner og blåbær.
Vi har også plukket figner, blommer og hindbær med de blev spist på stedet :)
Tomaterne, som lige pludselig modnes hurtigt, blev tørret til semi dry tomater
-og nogle af dem indgik i tomatsovs/kethup for voksne. Stærkt inspireret af River Cottage.
Semi dry tomater
- Tomater halveres og lægges på bageplade
- Drysses med havsalt
- sættes i ovenen på 100 grader den første times tid.
- Skru derefter ned til 50-75 grader og tør videre. Det er bedst på varmluft.
- De er færdige når de er bøjelige men ikke knastørre.
- Jeg opbevarer nogle i et syltetøj glas til brug den næste 2 måneders tid.
- Resten kommes i et glas og overhældes med olie -opbevares køligt og mørkt - typisk i køleskab.
- Så har man intens tomatsmag i december.
Tomatsovs for voksne ;)
- Hvis man stoppe med at tørre tomaterne efter et par timer; når tomaterne er let indtørret men stadig fugtige i midten, kan man lave en skøn koncentret sovs.
- Den sidste times tid; smid lidt hvidløg og en chili samt oregano ind på tomaterne
- Put i foodprocessor med lidt æbleeddike og olivenolie, kør til fin mos.
- Si i gennem en si
- - smag til med lidt brun sukker(jeg har intet problem med sukker som krydderi) og peber- evt mere eddike.
- Det skal smage af meget koncentreret tomatsovs - men et lille bid af chili og eddike.
- Opbevares i et skoldet glas i køleskabet -en måneds tid.
- Brug den til æg, kedeligt kød, til at smage en flødesovs til med, i stedenfor ketchup, den kan også indgå i kødsovs eller fortyndes med god bouillion og fløde til tomatsuppe.
Chilier kan tørres og det er ret fedt- men det er også lækkert at lave en chilipasta som kan holde par måneder i køleskabet -når du alligevel har oven tændt.
- Chilier bages i ovenen sammen med tomater.
- Når de er bløde og skindet nemt kan trækkes af.
- Blendes de med lidt salt og en smule eddike og sies igennem fin sigte.
- Opbevares i lille rent syltetøjsglas.
- En tsk hist og pist er godt og det smager mere intenst pga af bagningen.
Blåbær, bønner og de fleste squash er bare frosset ned.
Squash, høster jeg altid når de er på størrelse med en stor gulerod, så er de mest lækkre uden alt for meget vand i.
I den størrelse smager de også godt rå- lidt hasselnøddeagtig.
I den størrelse smager de også godt rå- lidt hasselnøddeagtig.
Squash skæres i tynde skiver - og løsfryses på en plade - for så snere at puttes i plastposer eller glasbeholdere i fryseren.
Så kan de steges på panden direkte fra frost- dejligt om vinteren når squash 100 % er sprøjtet, kedelige og dyre.
Grønne morgenmuffins.
Et tvist over hytteostmuffins
- Jeg brugte 5 æg
- 100 gram hytteost
- 50 gram flødeost med valnødder
- 50 gram cheddar
- 2 spsk kokosmel( fint -se opskrift)- evt mandelmel -hørfrø eller lign kan bruges.
- 2 små squash
- 4 kugler spinat
- en håndfuld græskar kerner
- lidt salt, peber og spidskommen.
- I foodprocessor køres æg, ost og kokosmel
- Squash rives fint og steges på panden sammen med spinat og krydderier indtil tørt.
- Blandes i dejen .
- Hældes i 6 velsmurte forme eller 6 silikoneforme.
- Drysses med græskarkerner.
- Bages ved 175 garder indtil gennembagt og lysebrune.
- Smager godt lunkne og kolde.
- Kan bruges som morgenmad eller ta med mad.
På Bootcamp siden
minus 500 gram og 1 cm i taljen - helt i orden :) når nu den har stået på mere rigtig mad.
2 kommentarer:
Det lyder altsammen helt fantastisk og jeg bliver lidt misundelig over det overskud, du lægger for dagen dér!
:)
Hei! Spennende og veldig fin side :O) Gode oppskrifter!
Send en kommentar