3. juni 2011

Hvem er ikke bange for

en tysk agurk i disse dage ?


Egentlig har jeg taget den ret roligt.
Jeg spiser normalt  ikke så mange udenlandske grøntsager
- enkelte øko om vinter samt de mere eksotiske ....
Jeg har i årevis undgået hovedparten af spanske grøntsager- efter min far var på besøg i Spanien og så hvor mange dunke af gift der lå alle vejne.
Hollandske grøntsager smager totalt kedeligt og er også stor sprøjtet.
Normalt ville tyske grøntsager faktisk være det land efter Scandinavien
-hvor jeg ville være mindst bekymret.
Men ja lige i øjeblikket spiser vi ikke rå tyske grøntsager.
Spidskålshovedet fra årstiderne -bliver spist men ikke råt.
I går torsdag aften i 21.00 tv-avisen- blev jeg dog langt mere bekymret;
over kinesiske varer! og forstod hvorfor mine kinesiske kursister er så lettet over at leve i DK.
Et samfund hvor man kynisk erstatter mælkepulver med melaminpulver, laver kunstige æg, kød etc, bruger enorme mængder sprøjtegift og hvor man tilsætter vækstfremmere til meloner så de eksploderer !!! det er bare ikke et sted jeg har lyst til at købe mad, te eller andre varer fra.
Så de hvidløg jeg købte i netto- ryger ud - trods at de sikkert er OK.
Jeg kan bare ikke få mig selv til at spise dem.
Jeg er normalt selvforsynende med hvidløg 10 måneder af året - men lige nu venter jeg på at det bliver juli.
Og jeg bliver bare bekræftet i at købe lokale varer og  at dyrke dine egne grøntsager og frugt er super vigtigt !



3 kommentarer:

Rebecca Persson sagde ...

Jeg er også hys med varer fra Kina, både fødevarer og non-food. Det gælder også te og ingefær!

Jeg spiser gerne danske agurker for tiden :-)

Henriette sagde ...

Ja nonfood er et andet område jeg bliver itvivl om;
fik det fedeste hvide skåle fra Den kinesiske butik i julegave-og var så meget i tvivl om jeg ville bruge dem.( de kunne næppe byttets.
Bruger dem dog nu - blev enig med mig selv om at de nok var ok.
Ja danske agurker og tomater spiser jeg også gerne og særligt agurkerner er billige LOL

Ellinor sagde ...

Jag har också blivit riktigt skeptisk till de flesta import-grönsaker.
Det blir mest vitkål och rotfrukter just nu om jag skall vara ärlig, man kan ju alltid hoppas att de Svenska är ok.