23. marts 2009

Ægge/ostemuffins.


Som regel har jeg ikke travlt om morgenen, da jeg de fleste dage arbejder eftermiddag-aften. Men et par gange om måneden møder jeg i steden for klokken 7
og så er det rart med hurtig morgenmad.
Da jeg bedst kan lide æg på en kold morgen, er disse mandelmel, ægge ostemuffins et hit - da de smager godt -også kolde.

6 stks

3 æg
100 gram cheddar eller gouda ost, reven
100 ml piskefløde
50 gram mandelmel
et lille nip salt
krydderier
evt lidt sprødstegt bacon.


  • Bland alt i en foodprocessor.
  • Fyld i smør/kokosolie smurte muffinsforme- de hænger MEGET fast i papirforme !
  • Bryg evt silikoneforme-kun i rdentlig kvalitet.
  • Bag ved 175 grader til de er faste og lysebrune ca 10-15 min.

Pr muffin ( uden bacon):
210 kalorier
18,4 gram fedt 
2,6 kulhydrater - 1 gram fibre= 1,6 gram net carbs
9,4 gram protein.
Jeg spiser normalt 2 stks - men jeg kan sagtens spise flere ;)

7 kommentarer:

Ellinor sagde ...

Å så godt det høres ut, disse skal jeg absolut lage en dag framover, takk for tipset!

Annie sagde ...

Hvad kan jeg bruge i stedet for mandelmel, da jeg er på Atkins kuren og må ikke spise nødder overhovedet de første to uger?

Henriette sagde ...

Hej Annie
Tak for din kommentar

Jeg synes det er svært at undvære mandelmelet
men du kunne jo halvere piskefløden
- men så tror jeg de bliver endnu mere omeletagtigtige- mandelmelet gør at de har lidt bid og har fibre.

Jeg har også været på Atkins og må indrømme at det med nødderne var en af grundene til at jeg idag følger LCHF hvor nøddder er tiladt i moderat mængde.
Da der kun er 1,6 netcarbs pr muffin er det accetabelt for mig.

Annie sagde ...

Hej Henriette

Ja, okay. Men har du andre alternativer, som man muligvis kunne bruge i denne sammenhæng? Har du nogle mærker på piskefløde med et lavt indhold af kulhydrater?

Mange tak!

Henriette sagde ...

Piskefløde har altid samme mængde kulhydrat
3 gram pr 100 gram
Men den mængde er ikke problematisk.

Jeg spiste det da jeg var på mine introduktions uger da jeg fulgte atkins.

Måske kunne flødeost med 70+ bruges- den har en anelse mindre kulhydtrat.

Grunden til at jeg ville skære i piskefløden er at det gør muffins mere bløde-HVIS an ikke putter mandelmel i.
Du kan også bruge macadamianødder- mindre kulhydrat end mandler.

Har du set den nye atkins version som er mere liberal mt bla nødder ?

Annie sagde ...

Ah, okay.. Det tror jeg, at jeg vil prøve så. Ellers skærer jeg bare ned på piskefløden. Og hvis jeg så ikke bruger mandelmel, hvor meget piskefløde skal jeg bruge?

Nej, det har jeg faktisk ikke. Hvor har du læst om det henne?

Mange tak for det konstruktive svar.

Henriette sagde ...

måske 1/2 dl ....jeg ved det ikke.

Jyllandsposten havde for noget tid siden en artikel om det
http://www.atkins.com/AtkinsBook.aspx