1. august 2011

Kinastudiet og andet vegansk vrøvl

Denise Minger som oprindeligt pillede Kinastudiet 
(som er/var vegansk propeganda der stadig huserer en del på de vegetariske sider) fuldstændigt fra hinanden, har endnu en gang kigget på divs undersøgelser.
Tjeck hende ud- det er faktisk rimelig nemt at læse
one-year-later-the-china-study-revisited-and-re-bashed


Nogle af konklusionerne;


  • The China Study data showed no correlation between cholesterol and heart disease, but did find wheat and polyunsaturated fats to be mighty suspect.
  • In our previous prospective study of another Chinese population the subsequent risk of death from liver cancer was shown to increase significantly with decreasing blood concentrations of cholesterol.
  • In the largest study in a Western population (the multiple risk factor intervention trial) 100 deaths from liver cancer were recorded during the follow up period, and a significantly increased risk of death from liver cancer was found among people in the group with the lowest cholesterol concentrations.
  • Did you catch that? Dairy calcium—far more than plant calcium—was linked with stronger bones. Moreover, the paper notes that “nondairy calcium … showed no association with bone variables after age and/or body weight were adjusted for.” Comparison of results in Table 7 reveal that calcium from dairy sources was correlated with bone variables to a higher degree than was calcium from the nondairy sources, probably resulting from the higher bioavailability of dairy calcium.
  • A survey of 65 counties in rural China, however, did not find a clear association between animal product consumption and risk of heart disease or major cancers.
  • In the China Study data, fish-eaters (with higher cholesterol, to boot) were generally healthier than the more vegetarian populations that didn’t consume seafood.
Så på dansk
  • Der er ingen sammenhæng i mellem kolesterol og hjertekarsygdomme
  • men en sammenhæng i mellem indtag af hvede og flerumættet planteolie og risiko for hjertekarsygdomme.
  • Lavt kolesterol = øget risiko for at dø af leverkræft( igen igen igen)
  • Kalcium fra mælkeprodukter = bedre knogler -måske især fordi oste indeholder en del K2 som har en vigtig rolle i stærke knogler.
  • Der var ingen sammenhæng i mellem animalsk indtag (fisk, mælk, kød eller æg) og hjertekarsygdomme samt kræft ( igen igen)
  • Fiskespisere med højt kolesteroltal var sundere end de mere vegetariske befolkningsgrupper.
Så man kan sige at det er en deprimerende vej vores sundhedspolitik går; 
De prøver at sænke kolesteroltallet med statiner etc-HVORFOR ???
De opfordrer til mere hvede og planteolieindtag 
ikke mindst når afgiften på mættet fedt træder i kraft om 2 måneder :( 



2 kommentarer:

Lene sagde ...

Nej, hvaaaad! Jeg troede afgiften var trådt i kraft 1. juli. Min smør og fløde er allerede blevet meget dyrere - og så stiger de bare endnu mere? Gid jeg kunne passe en kummefryser ind på mine små 14 kvm københavnerværelse!

Henriette sagde ...

Nej Lene den træder i kraft 1 okt
http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1942614&vId=0
Men jeg er tilbøjelig til at tro at divs supermarkeder allerede HAR smidt den på :( for jeg synes også smør og fløde har været dyrt her i sommer.
De skulle skamme sig !!!