Jeg er som regel ret kritisk overfor sukkererstatninger
- jeg gætter på at det er min Weston A Price "back to basic" side, der slåes med min low carb side :) der godt vil ha søde sager en gang i mellem.
Men jeg har de sidste måneder eksperimenteret med sukrin, som kan købes hos rigtig mange helsebikse.
- Sukrin er et 100% naturligt produkt baseret på sukkeralkoholen erythritol, der forekommer naturligt i bl.a. pærer, meloner og svampe
- Nul kalorier
- Skader ikke tænderne
- Smager og ser ud som sukker
- 100% naturlig – findes bl.a. i frugt
- Har et glykæmisk indeks på 0
Info snuppet fra www.funktionelmad.dk
læs mere herMin egen erfaring med Sukrin er at det fungerer ret godt.
Lige i starten, synes jeg at det smagte lidt koldt og metalisk
- men det skal siges at jeg har meget følsomme smagsløg,
for andre mennesker synes, at det jeg har lavet med sukrin, smager godt
modsat de kemiske sødemidler på markedet.
Det kan bruges i kakao- på jordbær, i kager
- men vær obs på, at hvis opskriften består af meget sukker, så kan det godt være det ikke lykkes helt.
Jeg har ind imellem brugt halvt muscovado sukker, halvt sukrin
- det fungerer virkelig godt i opskrifter hvor der skal MEGET sukker i.
1 dl sukrin vejer 90 gram og 1 dl sukker 85 gram så det er ret enkelt at bruge.
Du kan også købe sukrin som florsukker.
Prisen betyder dog at jeg ikke bruger det helt så meget som jeg ville, men omvendt har mit helbred nok også bedre af det ;)
to opskrifter;
Hjemmelavet bounty
oprindeligt denne men jeg har ændret lidt på den, så den er mælkefri og lidt mere nem at arbejde med end den svenske
1 dl sukrin
1,5 dl kokosmælk ( ikke light)
75 gram kokosolie ( jomfru)
200 gram kokosmel
1 lille nip salt( balancerer det søde men er ikke strengt nødvendigt)
mindst 150 gram mørk chokolade 70-85 % kakao
- Varm kokosmælk, sukrin, salt og kokosfedt op
- tilsæt kokosmel og stil i køleskab en times tid.
- Tag gryden ud og form 15 bounty´er eller evt 30 mere moderate små.
- Stil i fryseren mindst en time .
- Smelt mindst 150 gram mørk chokolade (jeg fatter ikke hvordan de kunne nøjes med 100 gram i den oprindelige opskrift ?)
- - pensl/dyp bounty stykkerne i chokolade
- og stil på bagepair i fryser til stivnet.
- Opbevares i køleskab.
Ricotta kage/souffle
250 gram ricotta
3 æg delt i hvide blomme
75 gram sukrin
50-75 gram mandler
1 spsk hvedemel
reven skal af 1 appelsin
4 spk citron saft
o,5 vanillestang
evt lidt rosiner eller tørret abrikos i terninger
smør til souffleform
- Hvider piskes stive med et nip salt
- æggeblommer piskes med sukrin og citronsaft, appelsinskal og korn af vanillestang
- Ricotta blandes i sammen med hakket mandler evt tørret frugt
- æggehvider vendes/foldes forsigtigt i
- hældes i en smurt souffleform ( ca 20 cm i dia)
- Bages ved 200 grader 30-35 min.
- Kan spises både lunken og kold.
2 kommentarer:
Hejsa, Den opskrift ser godt nok god ud! Ved du om man kan erstatte kokosolien med andet fedstof, fx solsikkeolie eller smør?
Solsikke olie kan du helt sikkert ikke bruge.
Men smør kan sagtens bruges- MEN så skal du opbevarer barene i køleskabet. Kokosoliens fordel er at det er hårdt ved stuetemperatur.
Send en kommentar