25. februar 2010

Becel og Milda invasion

Milda og Becel invaderer i øjeblikket både de danske reklamer og butikker.
Desværre må man sige at ikke alt godt der kommer fra Sverige er godt nyt
- for hvor de svenske LCHF har haft ret meget succes med at påpege at margarine og dens slags er dødsens farligt, usundt og smagløst, har vi jo desværre slet ikke samme debat her.


Becel pro activ har gjort sin entre i min lokale brugs til en pris af 37,95 for 250 gram heldigvis kan prisen da afskrække en del- men trist er det nu at nøglehullet er placeret ved prisen.


(Min teenager er heldigvis særdeles anarkistisk - så hun fjernede det og satte det ved siden af Økosmøret ;))


Selv Arne Astrup advarer mod det :)
Nu har EU imidlertid givet Becel det blå stempel, og produktet kan nu markedsføres som værende kolesterolsænkende og åbentbart også nøglemærket ???


Men margarinen kan også i sig selv virke skadeligt på helbredet, siger Ernæringsrådet.Selv om Becel ProActiv virker kolesterol-nedsættende, forebygger det ikke hjertesygdomme - tværtimod forhindrer det optagelsen af andre vigtige stoffer fra maden, påpeger rådets formand Arne Astrup, som er tilfreds med, at myndighederne nu griber ind. Becel ProActiv sænker ganske rigtigt LDL-kolesterolet i blodet. Problemet er bare, at der ikke er nogen dokumentation for, at denne nedsættelse af blodets kolesterol i sig selv forebygger hjertekarsygdom. Derfor er markedsføringen af Becel-produktet misvisende og vildledende over for forbrugerne og potentielt skadelig, siger Arne Astrup

Men ellers har kostdoktoren skrevet en del om hvorfor det er dybt problematisk


Milda er langt mere harmløst og billigt - desværre
Hvilken Milda bør du bruge til madlavning og bagning? Milda Culinesse er det bedste valg. Den har en mild smag og sprøjter ikke, når den bruges på panden. Sammenlign med sidste gang, du brugte olie – du vil bemærke forskellen.
Milda Culinesse til madlavning og bagning
Milda Culinesse er god til mange former for madlavning og bagning, og den gør det nemt at lave mad. Du har måske hørt om forskellige typer fedt – der findes umættet fedt og mættet fedt. Det er vigtigt at være klar over, at der findes mere umættet fedt i nogle produkter end i andre. Der findes ikke så meget af det i animalske produkter og mejeriprodukter som f.eks. smør eller svinefedt, mens der er mere umættet fedt i mange vegetabilske olier.

At bruge vegetabilske olier er en god metode til at få umættet fedt i din daglige kost. Det er derfor, at vores nye Milda Culinesse består af en kombination af 3 vegetabilske olier.Glem ikke vitaminerne! Milda Culinesse smager godt og indeholder A-, D- og E-vitamin. 
Blot 20 ml Milda Culinesse om dagen (2 spiseskefulde) giver 20-40 % af den anbefalede daglige mængde af disse vitaminer.


Problemet er bare at vi får rigeligt omega 6 i Danmark
og de bedste kilder til omega 3 er nu engang fisk, fiskeolier, lidt fra æg fra fritgående høns samt kød fra græssende dyr. Margarine er et industriprodukt lavet på usunde billige olier...
Men måske får vi i Danmark den samme slags hjernedumme reklamer a la dette


Til gengæld kan vi jo glæde os over at en undersøgelse (endnu engang) viser at smør er bedre end sit rygte
- jeg undrer mig over at mejerierne ikke bruge lidt flere penge på at markedsføre ordentligt sundt natur smør...

2 kommentarer:

budzinski sagde ...

Ha ha, jeg gad godt at have set din datter lave det stunt ;-) Godt opdraget!

Tak for D3-historien i øvrigt. I er en god case.

Anonym sagde ...

Jeg synes udseendet på den flydende margarine er rigeligt til at undgå det, min søster har det ind imellem, det ser ikke lækkert ud.

Inger