10. januar 2016

Nydelses eller selvpinende januar ?

I januar er der en tendens til at julens/ decembers overflod pludselig skal stoppes og vi sætter alle mulige og umulige nytårsforsæt op. Det er som om den protestantiske tanke om, at nydelse ikke kan bare nydes uden at man har gjort sig fortjent, gennemsyrer vores tankesæt, uanset om vi er protestanter !!
Når efteråret sænker sig går vi i hyggemode  -hvilke nok er urgammel instinkt; lad os spise os tykke og fede, krybe sammen ved ilden og holde varmen.
Når november rammer os har de fleste af os opgivet vores sunde sommervaner; Helt ærligt hvem orker at styrte rundt i mudderet og mørket?
Hvem orker at spise sprøde grønne salater med fedtfattige dressinger -når kroppen skriger på næring og hygge?
Mange af os opgiver nærmest ved tanken om at december er der med dens uendelige julearrangementer. Så giver vi lods i julen og spiser alt det vi ikke må i hverdagen - folk ender på hospitalet fordi i hverdagen spiser hysterisk fedtfattigt- i juledagene ÆDER de enorme mængder smørrebrød, juleguf, div kålretter og fedt ande og svinekød...
1 januar SKAL man stoppe op, overdådigheden hænger en ud af halsen - der skal rene linjer, julepyntet skal ned-og måneders laden stå til skal stoppes...vi skal tilbage til protestantismens mådehold, vi skal gøre os fortjent til chokoladekagen-først løbe hele ugen i sne og slud - og så må man endelig få et stykke slik !!- men mange kaster sig så over hele slikboden -og stopper ikke før posen er tom- og så kommer den dårlige samvittighed.

Jeg har tidligere skrevet om hvorfor det er helt tosset for mig -og de fleste ;) -at opstille en million regler og nytårsforsæt. Det kan du læse om her  Jeg holder mest af hverdagen
Andre har de sidste dage også været inde på mine tanker
Du er god nok-også uden slankekur og skrap motion
Skift dine nytårsforsætter ud med store drømme

Jeg nyder januar -det meste af tiden
Sne er pænere end mudder...


Nye blomster -så der er strejf af forår når det er trist derude


Havedrømme foregår mest på sofaen.


Smukke skåle fyldes med dampende varm suppe eller chokolade


Og lige pludseligt er det lysnet derude :)
- man får lyst til lange gåture, friske grønne grøntsager og man kan samarbejde med naturen frem for at kæmpe mod kulden og hulemenneskets tusindeår gamle instinkt.


2 kommentarer:

Jane sagde ...

Det er så dejligt, når du lige stikker hovedet frem og blogger ind imellem.

Jeg synes allerede vinteren er lang. April er altså ret langt væk... :-/

Henriette sagde ...

Marts så vælter foråret frem( håber jeg) og allerede i midt februar er det tit lysere.
Kram også til dig.