Men æg er en rigtig god morgenmad; det fylder godt, er sundt og kan laves på 100vis af måder.
Jeg spiser typisk 2 æg med rigeligt smør
f eks. bacon, skinke, kødfulde pølser
f eks. bacon, skinke, kødfulde pølser
- måske lidt agurk eller rød peber
Du kan
- stege dem,
- koge dem blødkogt,
- lave omelet
- eller røræg med fløde,
- men du kan også bage dem i form med fløde, krydderurter og ost i ca 15 min.
- Hvis man har travlt kan hårdkogte æg anbefales - evt med mayonaise eller ost til.
- eller lave noget der minder om små pandekager
med hytteost, fløde og kværnet hørfrø eller kokos/mandelmel.
Aften før
- I en foodprocessor
- blend 3 store øko æg
- 100 ml piskefløde,
- 100 gram tør hytteost,
- 2 spsk kværnet hørfrø/mandelmel/kokosmel
- lidt salt. Evt lidt vanillie.
- her er til 2 personer eller 1 meget sulten.
1 portion (beregnet uden smør til at stege i) giver 379 kalorier
30,5 g fedt (72%)
7,8 g kulhydrat (8,2 %)
4,4 g net carb ( hvis man bruger Atkins metode.
18,9 gram protein. (19,8 %)
- Steg dem næste morgen i rigeligt smør/ghee -gerne i en blinispande
- og spis med lidt bær eller måske stegt bacon - det er slet ikke så tosset.
- Hvis du virkelig vil forkæle dig kan max 1 spsk ahornsirup anbefales - men så får du også ca. 13 gram kulhydrat mere.....
Man kan også lave en slags muffins - jeg har oprindelig opskriften fra Helena
men jeg har lavet en variation over den.
til 6-7 muffins:
5 æg
50 ml piskefløde
100 gram ost -gouda- cheddar eller emmethaler.
50 gram tør hytteost
1 spk hørfrø kværnet eller mandel/kokosmel
salt -peber
- Put alt i food processor indtil jævnt.
- - fordel i smørsmurte muffinsforme eller ramekiner (små porcelæns forme)eller silikoneforme.
- bag ca 20 min ved 175 grader. Forslag til fyld:
- Stegt bacon
- skinke i tern
- krydderurter
- soltørret tomater ( kun få)
- stegt spinat uden væde
- squash og løg forstegt.
Min første version lavede jeg 3 med stegt bacon
og 3 med lidt spinat - ca 1 spk i hver form.
og 3 med lidt spinat - ca 1 spk i hver form.
Dem med spinat var rigtig gode med røget laks.
De smager bedst lune -men er ok som kolde på vej til bussen.
Hver muffin giver (beregnet uden smør til form eller fyld ) :
166 kalorier
12,6 gram fedt (68,6 %)
2 gram kulhydrat eller 1,4 netcarb, (4,9%)
11 gram protein (26.5 % )
Hvis man slet ikke er til æg .......
- forskellige oste med grønt til
- pålæg eller røget fisk
- gerne rullet om flødeost og salatblade det er godt.
- eller ymer med lidt fløde i /drænet yoghurt 10 %) evt lidt bær.
- Hvis man slet ikke er til det, så er rester af aftensmad ikke dumt - især når det er koldt og mørkt.
Men husk at spise nok fedt og protein !
Ellers kalder kontorets kaffe og kage eller bageren på dig om formiddagen
7 kommentarer:
Henriette, jättebra sammanfattning om tips på morgenmad. Det är ju många som blir blockerade när de inte får äta sitt bröd.
Jag brukar faktiskt äta smörrebröd UTAN bröd, alltså endast massor av pålägg. Det är också jättefin morgenmad/frukostmad som jag blivit inspirerad av från kära Danmark. Tänk vad gott med massor av leverpastej och knaperstekt bacon med lite lättsötad inlagd gurka och riven pepparrot. Om man vill kan man lägga pastejen i ett salladsblad och låta det bli "brödet".
Jag har ett recept på en kycklinglevermousse som är underbar. Se här:
http://fettbramat.net/frukost_kycklinglevermousse.html
Helena/ Fett bra mat
Lyder godt
tusinde tak
Hej Henriette.
Det er var helt tilfældigt jeg faldt over din blog. Jeg er PCO patient og er blevet sat på netop sådan en diæt som du beskriver! Hvor rart at du eksperimenterer så meget, så kan vi andre drage nytte af det!
Venlig HIlsen Maria Mullan
Tak for en masse lækre opskrifter, jeg har prøvet at lave dine muffins men jeg gør enten noget forkert eller også er mine smagsløg anderledes end dine, jeg kan ihvertfald ikke få dem til at smage ligeså godt som mine egne muffins:
http://www.bodyhacking.dk/2012/01/carb-madmuffins/
Hej Mikkel - jeg kan da godt forstå at dine smager meget bedre- det er jo lutter lækkert stoffer; pølser og bacon ;)
I dag ville jeg nok skrue op for æg og bacon i mine- og ned på hytteost mm:)
Fin side du har btw .
Jeg ville dog bruge en lidt bedre kavlitet æg en past æg :)
Hej Henriette. Hvor skaffer du tør hytteost henne? Hilsen Frederikke
Hej Frederikke
Du smider bare hytteosten i en sigte så det meste af væden ryger fra.
Det skyldes at svensk hytteost er lidt mere tør end vores ;)
Send en kommentar