- men jeg forsøger et langt stykker af vejen at følge principperne fra Nourishing Traditions,
Kendetegn ved en traditionel kost ;
- Indeholdt IKKE hvidt mel, sukker, dåsemad, hærdet vegetabilske fedtstoffer som olie og margarine, proteinpulver, pasteuriseret og homogeniseret let og skummetmælk, farvestoffer og tilsætningsstoffer.
- Indeholdt altid en eller anden form for animalsk fedt og protein.
- Har/havde 4 x s mange mineraler og kalcium og 10 X så mange fedtopløselige vitaminer( A , D og K2) som en moderne kost.
- Man spiste altid nogle animalske produkter rå( mælk, æg, fisk eller kød)
- Indeholdt et højt niv. af enzymer, fra honning, fermenteret (mælkesyresyltet) grøntsager og frugt, råt kød og fisk, rå mælkeprodukter, oliven olie, naturligt øl og vin.
- Frø, korn, nødder og bønner tilberedes altid med spiring, udblødning eller fermenteres, så man neutraliserer phytatsyre, emzymblokkere, tanniner mv som forekommer naturligt i frø, nødder, bønner og korn.
- Det totale kalorieindhold fra fedt varierer fra 30% til 80 %, men kun en ganske lille del kommer fra flerumættet fedt, resten fra enkeltumættet og mættet fedt.
- Indeholder en næsten ligelig fordeling imellem omega 3 og 6
- Indeholder naturligt salt.
- Spiser knogler - i form af suppe og marv
- Havde særlige kostforeskrifter for kommende forældre, gravide og ammende forældre samt børn - alle blev tilbudt en særlig nærende kost .
Frit efter Weston a price org
Ingen kommentarer:
Send en kommentar