4. august 2013

Sommerferien 2013

Har været en vemodig, dejligt og mærkværdig en af slagsene. 
Ja det har været dejligt vejr. 
Faktisk varede det så længe før regnen kom hernede, at vi måtte finde den gl. brønd frem 
-så der kunne vandes bare lidt. 
Når man har brugt så meget energi på at ordne jord og så frø -så dur det ikke at planterne dør og det er jo også min opsparing til efteråret/vinteren- jeg kan godt købe grøntsager men jeg vil helst ikke.
 Indianerbedet med  alle mulige bønner, squash, græskar og majs i al sin frodighed.
En af de nye græskar/ eller mere rigtigt vinter squash som ser lovende ud, Anna 
hun er fin og frugtbar -håber at hun også smager godt ;)
Borlotti bønnerne er bare så kønne -ikke specielt low carb- men who cares ? 
de smager dejligt i supper og mos.
 
Rødløgene er de absolut største jeg nogensinde har dyrket 
- men særlig praktisk er det ikke med løg på størrelse med appelsiner.
 Ærterne er ikke særlig vilde med den varme tørre sommer- men godt smager de 
- hvis man husker at vande.
 Vintergulerødderne er lige tyndet - det er altid så trist at hive de små rødder op
- men der er ikke plads til dem hvis de andre skal blive til noget.

Sommergulerødderne blev aldrig tyndet -her er det rainbow 
-man ved aldrig om de er mørk orange, orange, lysegule eller hvide man graver op
- de smager også lidt forskelligt og ville ha haft godt af lidt mere vand - super kraftige i smagen
 Kålen er sat i bur- her er det savoykål til vinteren- kan simpelthen ikke styrer at pille larve af . 
 Blomkålen er nogenlunde lykkes- en del larver som det kan ses -og burde ha haft meget meget mere vand- ikke for tøsedrenge i smagen. Synes nok hun er en primadonna- ved ikke om jeg gider at dyrke hende til næste år - spidskål er mere overskueligt :)
 Meloner på friland - ja det burde ikke kunne lade sig gøre men det ser lovende ud
2 planter er tilbage efter både kat, hund og snegle har forsøgt at udrydde dem. 
De hedder Petit Gris de Rennes
og Realseeds skriver flg om dem;

This 400-year old variety , originally from the garden of the Bishop of Rennes, was originally sent to us by melon enthusiast Frank Keirsblick of Belgium. We were discussing early melons and he said:
" . . . and I think this is the best outdoors melon, together with De Belegarde. Not as early as Minnesota Midget but very tasty. Watch the watering though as they can split just before harvest. It is even better of course in a greenhouse - more productive. . ."
This view is shared by Amy Goldman (author of "Melons for the Passionate Grower"), who writes "this is the champagne of melons . ..you'll blink in disbelief when you taste its sweetness . . . it inspires devotion".
The melons are round, and smooth-skinned with slight ribbing, and very sweet, with a really good flavour and texture.
Serve as it comes off the plant, or try it chilled with slivers of ham.
Early melon with low heat requirement. Can try it outdoors in warm areas, but best in a greenhouse or polytunnel. Particularly good flavour.
Har indtil nu talt 7 meloner på de 2 planter - men I kender godt den om konen og ægget ;) 

De små fugle sørgede for foder lige ved siden af redekassen ;)
 og så har vi spist kirsebær og kirsebær og .... 
Aldrig har vi haft så fantastisk høst. 
Faktisk har vi siden slutningen af juni boet under det kæmpestore kirsebær :)
 Og vi har læst bøger - mange bøger - da vi ikke har tv og da vi nu kun har et styks meget meget dement Imac som man skal tale meget pænt til 
- så hvis I synes jeg er lidt stille så skyldes det bare at jeg ikke altid orker at kommentere 
- det tager en krig når den skal opdatere eller sende ting-man kan nå at lave mange kopper kaffe og tisse...himler lidt
 -men et nyt køleskab kom FØRST da det besluttede at dø en af de varmeste weekender.
 Drukket ALT for meget rosevin ;) ikke at vi taler om rosévins marineret blogger ;) 
men nok til at vi skal på lidt udrensning. 
Men helt ærligt når det er varmt (alt for meget synes jeg) så orker jeg ikke rigtigt at lave mad - har mest lyst til at sidde med et køligt glas og lidt saltmandler i skyggen.
Så det er sikkert godt at jeg i morgen erklærer sommerferien for slut
- lidt hverdag skal der til.
Men så alligevel ikke!!  for studenten pukler r.... ud af bukserne og er sjældent hjemme - men hun er dog ikke flyttet endnu ;) og jeg synes det er sååå svært at lave mad til en...
Tips modtages gerne til hvordan man prioriterer at lave mad til en :)
Jeg skal igang med jobsøgningerne og har besluttet at det er slut med daglige is og vin og sove længe...Men i virkeligheden skal jeg jo ikke noget...

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Lyder som en fantastisk ferie. Det er desværre ikke lykkedes mig at få kirsebærtræer til at overleve her, ææælsker kirsebær.