16. maj 2013

Når det skal være ægstra godt ;)

Sådan lige i mellem græsslåning, lugning og skriv en ansøgning - drik en kop kaffe og nyd kirsebærtræet der blomstrer!!!!
Så holder jeg fest med æg i øjeblikket og asparges ;)
Nylavet ghee og nylagte æg 
For jeg er jo så heldig at ha 9 hønsedamer som lever det frie liv.
men jeg er også kriminel :( for jeg deler gladeligt ud af af mine æg til naboer og venner for 7-8 æg dagligt er liiiige i overkanten ;) og nogle smider også en hånd-øre til extrafoder og kommer med rester til dem.
 sådan ser sunde og glade høns ud
Jeg går bestemt ind for fødevarersikkerhed- men desværre har vi en lovgivning som beskytter store konventionelle landbrug frem for at give forbrugeren mulighed for at købe lokalproduceret og sunde fødevarer fra mindre brug. 
Men jeg håber meget at vores fødevarerminister kommer til fornuft og giver os hobbyavler mulighed for at give/sælge mindre mængder sunde haveæg til vores venner og naboer. 
Kig bare i Sverige hvor man har en bagatelgrænse og man er mere hys med fødevarersikkerhed end her.
Store landbrug giver forøvrigt også en øget risiko for at vi får syge høns- læs bare her os den knivskarpe http://gylle.dk/fjerkraeindustrien-spiller-hojt-spil-med-fugleinfluenza/ når man vælger at satse på en hybrid så giver det sygdomme frit spil.

Hvis du har fået mod på at ha 2-4 høns i baghaven -så har Signe Wenneberg skrevet denne fine pixibog
Bor du i lejlighed så tjeck dyrenes beskyttelses guide til æg så er man ikke itvivl om hvilke æg man skal købe !

Deltag i kampen for at få forbudt buræg - Irma har btw være burhønsefri i 20 år !
Bliv ægtivist :) kig på dyrenes beskyttelse eller FB.
Stop spild af mad har også dette fine indlæg igår 

 Og så er æg forøvrigt lidt af en vitaminpille

Ud over mine morgen eller frokost æg så er hollandaise sovs bare vidunderligt til fisk og asparges.
Jeg bruger altid denne opskrift fra Bdr. Price måske med endnu en æggeblomme ;)
Bearnaise sovs er også fantastisk -ikke mindst i Elizabeth David versionen hvor man skifter estragon ud med masser af merian og mynte -velsmagende og fantastisk til lam :)

Hvis dine unger eller du selv spiser ris, så er ris rigtig kommet i vælten de sidste dage..
Men Rebecca Persson har lavet en fin guide hvor hun prøver at skille skidt og kanel 
Ris "juice"/mælk og riskiks er ikke en del af min normal kost ( omme kulhydrater) men jeg koger da ind i mellem lidt ris til tøsebarnet.
Men jeg synes at riskiks og rismælk er blevet utroligt dominerende i børns kost især i speltbæltet- så det er fint der kommer fokus på det.




2 kommentarer:

Finn Jensen sagde ...

Støt op om kampen for at lovliggøre salg af æg fra hobbyhøns
https://www.facebook.com/fjerkrae

Henriette sagde ...

Det gør jeg i den grad :)