tag:blogger.com,1999:blog-877824707718982246.post8162815191285147418..comments2023-06-02T18:17:34.049+02:00Comments on Fede tider: Bedste bønnesalatHenriettehttp://www.blogger.com/profile/02277109374703193721noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-877824707718982246.post-76407974921256415622012-08-07T16:12:13.417+02:002012-08-07T16:12:13.417+02:00Nå for pokker. Jamen jeg har jo tit mavepine af de...Nå for pokker. Jamen jeg har jo tit mavepine af den ene eller anden årsag, og jeg havde aldrig tænkt at bønnerne kunne være årsagen. Tak for oplysningen!<br /><br />Og tak for de lækre dressinger også. Jeg mangler altid inspiration til dressinger og laver de samme igen og igen.Janehttp://www.madbanditten.dknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-877824707718982246.post-63996773069768075112012-08-07T13:44:05.097+02:002012-08-07T13:44:05.097+02:00Tak for nogle herlige opskrifter:)Tak for nogle herlige opskrifter:)Lisettehttp://www.danmarks-automaten.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-877824707718982246.post-34011535434948196552012-08-07T11:13:14.169+02:002012-08-07T11:13:14.169+02:00;)
Jeps grønne bønner er en tricky ting
Nogle me...;) <br />Jeps grønne bønner er en tricky ting <br />Nogle mennesker reagere meget på lektinerne andre næsten ikke....<br />Et helt fritidshjem fik svære mavesmerter og opkast et par år siden da de havde serveret næsten rå grønne bønner.<br /><br />1 bønne rå gør næppe noget - men en portion er en dårlig ide.<br /><br /> fra karolines leksikon.<br /><br />"Friske bønner som haricots vert, voksbønner og snittebønner indeholder små mængder lektiner, og det giver heller ingen problemer, når de koges, som man plejer. Det vil sige 5-10 minutter afhængig af størrelsen. Spiser man friske, grønne bønner rå, kan nogle mennesker få kvalme og ondt i maven."<br />Hos fødevare styrelsen er forgiftning ved grønne bønner rød i faresignal:)<br />"Grønne bønner (haricots verts, voksbønner og snittebønner) indeholder også mindre mængder lektiner og skal helst koges i 5‐10 min "<br /><br /><br />Jeg synes personligt at 10 min er lige længe nok ;)Henriettehttps://www.blogger.com/profile/02277109374703193721noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-877824707718982246.post-18359165380675667702012-08-07T10:35:00.799+02:002012-08-07T10:35:00.799+02:00Ej, sikke nogle herlige bønneopskrifter. Lige hvad...Ej, sikke nogle herlige bønneopskrifter. Lige hvad jeg manglede! Og sådan kan vi jo udveksle lidt :-)<br /><br />Kan grønne bønner virkelig give forgiftning? Hvad skyldes det? Jeg plejer bare at overhælde dem med kogende vand et minuts tid og så skylle dem kort under det kolde og så servere, men det er måske ikke så smart...Janehttp://www.madbanditten.dknoreply@blogger.com