12. aug. 2012

Godt kød

I går kørte vi en tur sydpå og købte kød i gårdbutik og så lidt hos en god slagter.
Gårdbutikken var denne fine og jeg har skrevet før om deres gode frilandskød.
Lånt
Jeg købte  kyllinger fra Dalbakkegård - et virkelig godt produkt
 -ikke mindst da Netto her på det sidste ikke har haft nogle af deres velfærdskyllinger :(
Lidt frilands bacon, lidt hakket svinekød fra uldgrisene som sprang rundt ude på marken - ungerne var så nuttede. Jeg ærgede mig over at jeg ikke havde råd til at købe 10 kg hakket kød for til 75 kr kg var det virkelig en god pris for frilands oksekød og når man har set hvordan disse dyr har det -har jeg ingen skrumpler ved at vælge frilands frem for gaspakket øko :(

Vi kørte så længere syd på til en rigtig gammeldags slagter.
Flank-steakene hos Kirkebakken var desværre for dyre og for få til vores brug (fælles fødselsdag)
Maglebrændeslagteren er der ikke meget økologi eller friland over.
Til gengæld får man fremragende især kalve og oksekød.
Der blev indkøbt 3 store flanksteaks fra kødkvæg , en stor pose ben til suppe til 20 kr
(han kiggede mærkeligt på mig ;) -normalt er det mest ben til hunde de leverer)
samt en kæmpe ribeye steak på mere end 300 gram.

Hjemme stegte jeg bøffen og lavede en helt almindelig grøn salat med grøntsager fra haven- en mayo med bearnaise smag og et stort glas køligt rosévin.
Jeg kunne faktisk kun spise halvdelen af bøffen - den var skøn og velhængt,  men meget mættende og med langt mindre fedt end det som superbrugsen plejer at sælge.
Så der er koldt bøfkød til en salat til både E og jeg i dag - så en udgift på 75 kr til aftensmad 2 dage er faktisk ikke så tosset.

Men det irriterer mig !!
hvorfor skal en af de største superbrugser i Danmark primært sælge gaspakket kød?
Hvorfor kan jeg ikke få kalve eller okse knogler der.
Hvorfor er øko-kødet så kedeligt og dyrt.
Hvis man har råd til Øko kød så ser denne her hjemmeside forøvrigt spændende ud.

Vi har heldigvis endnu en uges ferie  så i dag står den på oprydning indenfor inden vi klart skal nyde det gode vejr.





1 kommentar:

Anonym sagde ...

Tjek evt græskalve ..kødet er supermørt og lækkert. Jeg har lige selv købt en kvart kalv og måtte ud til venner og familie og låne lidt fryseplads, men det samger fremragende og er det mest miljøævenlige kød du kan få - efter min mening. http://www.jerseygraeskalv.dk/